تاریخ انتشار : سه شنبه 22 آبان 1403 - 8:14
22 بازدید
کد خبر : 381280

آخرین خبرها از افزایش حقوق بازنشستگان دوشنبه ۲۱ آبان

آخرین خبرها از افزایش حقوق بازنشستگان دوشنبه ۲۱ آبان

جدول زمانبندی واریز حقوق بازنشستگان بانک رفاه در آبان ۱۴۰۳ منتشر شده است و جزئیات دقیق از برداشتن فیش‌ های حقوقی آبان از سامانه مربوطه را در اندیشه معاصر شرح داده ایم؛ پیرو اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی پرداخت‌ها براساس حروف الفبا و براساس جدول زمانبندی واریز حقوق بازنشستگان انجام می‌شود. به گزارش «شایانیوز» به نقل از اندیشه معاصر؛ ماه گذشته (مهرماه) پرداخت حقوق بازنشستگان براساس حروف الفبا

جدول زمانبندی واریز حقوق بازنشستگان بانک رفاه در آبان ۱۴۰۳ منتشر شده است و جزئیات دقیق از برداشتن فیش‌ های حقوقی آبان از سامانه مربوطه را در اندیشه معاصر شرح داده ایم؛ پیرو اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی پرداخت‌ها براساس حروف الفبا و براساس جدول زمانبندی واریز حقوق بازنشستگان انجام می‌شود.

به گزارش «شایانیوز» به نقل از اندیشه معاصر؛ ماه گذشته (مهرماه) پرداخت حقوق بازنشستگان براساس حروف الفبا با چند روز تاخیر همراه شد، بازنشستگانی که باید بیست و دوم ماه حقوق می‌گرفتند، یکی دو روز دیرتر حقوق خود را دریافت کردند؛ مستمری‌بگیران سازمان انتظار دارند این ماه پرداخت‌ها براساس جدول زمانی و مرتب باشد و تاخیر اتفاق نیفتد.

درحالیکه پیش از این مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از رایزنی‌های این سازمان برای تأمین منابع لازم و تمهیدات قانونی جهت اجرای متناسب‌سازی خبر داده بود، رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران براساس آخرین گزارشات، از برنامه تامین اجتماعی برای صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان تا پایان آبان‌ماه خبر می‌دهد.

ظاهراً فیش‌ حقوق بازنشستگان که در روزهای ابتدای هفته بارگذاری شده بود، برداشته شده است و این در حالیست که اعضای کانون بازنشستگان از توافق با تامین اجتماعی برای صدور احکام حقوقی جدید تا قبل از پایان آبان خبر می‌دهند.

بازنشستگان کارگری در انتظار صدور احکام جدید حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی هستند.

ظاهراً این فیش‌ها که در روزهای ابتدای هفته بارگذاری شده بود، برداشته شده است و این در حالیست که اعضای کانون بازنشستگان از توافق با تامین اجتماعی برای صدور احکام حقوقی جدید تا قبل از پایان آبان خبر می‌دهند.

به این ترتیب، بایستی فیش‌های حقوقی آبان‌ماهِ بازنشستگان بر مبنای احکام جدید در روزهای آینده و قبل از بیستم ماه صادر و بارگذاری شود؛ پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از بیستم ماه آغاز می‌شود و این مستمری‌بگیران انتظار دارند حقوق آبان بر مبنای متناسب‌سازی محاسبه و پرداخت شود.

درحالیکه پیش از این مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از رایزنی‌های این سازمان برای تأمین منابع لازم و تمهیدات قانونی جهت اجرای متناسب‌سازی خبر داده بود، رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران براساس آخرین گزارشات، از برنامه تامین اجتماعی برای صدور احکام متناسب‌سازی بازنشستگان تا پایان آبان‌ماه خبر می‌دهد.

به گزارش اندیشه معاصر به نقل از ایسنا، علی دهقان‌کیا  در این باره اظهار کرد: مطابق بند ۲ جزء ر ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم و در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴، با اصلاحات و الحاقات بعدی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است در طول سه‌ سال اول برنامه نسبت به متناسب‌­سازی مستمری بازنشستگان غیرحداقل‌بگیر اقدام کند، به‌ نحوی که در پایان سال سوم برنامه، نسبت مستمری بازنشسته به حداقل دستمزد همان سال، با ۹۰ درصد نسبت اولین مستمری بازنشستگی به حداقل دستمزد سال برقراری مستمری، متناسب شود که این متناسب­‌سازی در سال اول به میزان ۴۰­ درصد و در سال‌های دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابه‌­التفاوت تا ۹۰ درصد یاد شده، خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی به دنبال تأمین منابع لازم و تمهیدات قانونی جهت اجرای متناسب‌سازی است، گفت: قرار است در آبان ماه احکام حقوق بازنشستگان براساس متناسب‌سازی صادر شود و براساس اظهارات مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، در صورت تامین منابع، حقوق آبان‌ماه بازنشستگان با اعمال متناسب‌سازی و صدور احکام جدید پرداخت می‌شود.

دهقان‌کیا  افزود: به نظر هم احکام و هم حقوق بازنشستگان صادر خواهد شد و قرار است حقوق آبان ماه با اعمال متناسب‌سازی پرداخت شود. همچنین با پیگیری‌های کانون عالی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی قرار شد در راستای اجرای متناسب سازی، ۱۰ درصد حداقل حقوق به «حداقل بگیران» تعلق بگیرد که از همین رو، احکام آنها نیز تا پایان آبان ماه صادر می‌شود.

حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در آبان

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی از اهتمام این سازمان در اجرای طرح متناسب‌سازی و صدور احکام بازنشستگان گفت: در حال تأمین منابع لازم و تمهیدات قانونی هستیم. صدور احکام بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی است؟

مدیرکل سازمان تأمین اجتماعی از اهتمام این سازمان در اجرای طرح متناسب‌سازی و صدور احکام بازنشستگان گفت: در حال تأمین منابع لازم و تمهیدات قانونی هستیم.

از آنجا که منبع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی متفاوت از منبع مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری است و تامین اجتماعی مشمول بهره‌مندی از ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیست، موضوع تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی برای اجرای این طرح اهمیت بسیار ویژه‌ای یافته است.

دست و پا زدن برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و کشوری و لشگری

آخرین تلاش‌ها برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر صندوق‌های دولتی بازنشستگان کشوری و لشگری درحال انجام است. در این میان آنچه همسان‌سازی سایر دستگاه‌ها را از متناسب‌سازی صندوق تامین اجتماعی دچار تمایز کرده، مسئله اولویت‌ها و زمان‌بندی‌های اجرایی است؛ تمایزی که از نظر فعالان حقوق بازنشستگان و بازنشستگان تامین اجتماعی، نوعی تبعیض محسوب می‌شود و باید در اسرع وقت پایان یابد.

از آنجا که منبع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی متفاوت از منبع مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری است و تامین اجتماعی مشمول بهره‌مندی از ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیست، موضوع تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی برای اجرای این طرح اهمیت بسیار ویژه‌ای یافته است.

مصطفی سالاری، سرپرست سازمان تأمین اجتماعی از صدور احکام بازنشستگان در آبان‌ماه خبر داد و گفت: با این حال در تلاشیم تا با تأمین منابع مالی و تمهیدات قانونی، صدور احکام را در آبان‌ماه انجام دهیم و با مساعدت سران قوا سازوکاری برای پرداخت به حداقل‌بگیران نیز داشته باشیم.

مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی

آنگونه که از آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیأت وزیران رسیده برمی‌آید، افزایش متناسب‌سازی برای کارگران بازنشسته بیش از چند صد هزار تومان نخواهد بود..

پرداخت حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی

آخرین تلاش‌ها برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی و سایر صندوق‌های دولتی بازنشستگان کشوری و لشگری درحال انجام است. در این میان آنچه همسان‌سازی سایر دستگاه‌ها را از متناسب‌سازی صندوق تامین اجتماعی دچار تمایز کرده، مسئله اولویت‌ها و زمان‌بندی‌های اجرایی است؛ تمایزی که از نظر فعالان حقوق بازنشستگان و بازنشستگان تامین اجتماعی، نوعی تبعیض محسوب می‌شود و باید در اسرع وقت پایان یابد.

از آنجا که منبع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی متفاوت از منبع مالی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری است و تامین اجتماعی مشمول بهره‌مندی از ۱ درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیست، موضوع تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی برای اجرای این طرح اهمیت بسیار ویژه‌ای یافته است.

حقوق آبان بازنشستگان

و چون برخی فعالان بازنشسته کشور بر موضوع‌ عدم اراده دولت به تسویه میزان بدهی امسال تامین اجتماعی تاکید داشتند، بدبینی‌ها نسبت به انجام متناسب‌سازی در سال جاری میان بازنشستگان قوت گرفت؛ چنانکه حتی علی دهقان کیا (رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) در روزهای گذشته نسبت به امکان بررسی پرونده متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کارگری در مجلس در کنار همسان‌سازی حقوق مستمری کشوری و لشگری ابراز تردید کرد.

اما با این وجود، رحمت الله نوروزی، نماینده علی آباد و عضو کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری مجلس در اظهارنظری خبر داد: موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز با حضور وزیر و نمایندگان دولت و صندوق‌ها در مجلس (در هفته جاری) رسیدگی خواهد شد و تمایزی بین صندوق‌ها قائل نیستیم

وی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم در همین ماه‌ها و در اسرع وقت هرچه سریع‌تر بتوانیم شرایط را برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی فراهم آوریم و منابع لازم نیست فوراً برای اجرای این طرح فراهم شود.

با این وجود، رویدادهایی که در زمینه واکنش دولت به این موضوع مطرح می‌شود، چندان دلگرم کننده نیست، چنانکه در آخرین واگذاری‌های اموال و دارایی‌های دولت، دو مورد از شرکت‌های معدنی ایمیدرو در شرق کشور به جای تهاتر و فروش سهامش به تامین اجتماعی، به بخش خصوصی واگذار شد و به این ترتیب دولت به‌جای پرداخت بدهی خود، سود هم کرد!

در این ارتباط، حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در رابطه با موضوع تبعیضات مطرح شده در فضای عمومی پیرامون تمایز میان صندوق‌های تامین اجتماعی و دیگر صندوق‌های دولتی اظهار کرد: ما گرفتار فضایی در جامعه شدیم که نوعی خودشیفتگی و احساس استغنا از کار کارشناسی باید نام بگیرد! نمایندگان مجلس در تصمیمات حقوقی و مزدی خود چنین حالتی را دارند. مثلاً آنان نرخ تورم را نه در حقوق کارمند لحاظ می‌کنند و نه درحقوق کارگر و نه در حقوق بازنشستگان آن!

وی افزود: در شرایطی که بیش از ۷۰ درصد کل بازنشستگان کشور مستمری‌بگیر سازمان تامین اجتماعی هستند و باقی خانواده دولتی شامل بازنشستگان کشوری، لشگری، فولاد، نفت و… به ۳۰ درصد هم نمی‌رسند، دقیقاً این جمعیت عظیم در اولویت قرار نمی‌گیرد. دقیقا در زمان رسیدگی به وضعیت صندوق‌ها این نسبت برعکس ماجرای جمعیت صندوق‌ها می‌شود و ۳۰ درصد توجه به صندوق تامین اجتماعی و ۷۰ درصد امکانات و توجهات به باقی صندوق‌های دولتی می‌شود! بیشتر این حقوقی که بازنشستگان تامین اجتماعی گرفتند نیز معمولاً با فشار و اجتماعات بازنشستگان و تلاش‌های تشکل‌ها بوده است.

صادقی تصریح کرد: البته برای ما روشن است که دولت ابتدا خانواده خود را ببیند و بعدا در وهله آخر به خانواده بیرون از دولت توجه کند. اما این نحوه برخورد به این نحو نمی‌تواند ادامه پیدا کند. نباید پرداخت‌ها به تامین اجتماعی با منت و صدقه سری باشد. آن هم صندوقی که دولت از آن برداشت کرده و اقشار فاقد کارفرما را با وعده تامین از جیب خود بیمه کرده و با این کار به حق الناس چنگ زده است.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ادامه داد: این تفکر بخشی‌نگر و خودشیفته که مجلس و دستگاه‌های دولتی را به تسخیر درآورده استT وگرنه باید اولویت تامین اجتماعی باشد زیرا سالانه ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در این صندوق با کسری بودجه مواجه هستیم. این تامین اجتماعی است که بیشترین جمعیت را دارد و عدم رسیدگی به آن مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی گسترده به همراه دارد.

وی اضافه کرد: خدمات چندوجهی درمانی و… که تامین اجتماعی به شاغلین خود می‌دهد، چرخ این کشور را می‌گرداند. اگر کارگر نتواند درمان ارزان و رایگان خود را از تامین اجتماعی بگیرد، شما با چه شرایطی در این کشور دست و پنجه نرم خواهید کرد؟ همه ما به دولت مالیات می‌دهیم تا دولت بتواند خانواده بزرگ خود را اداره کند.

معاون دبیرکل خانه کارگر خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس می‌گویند سازمان تامین اجتماعی باید متناسب‌سازی را اجرا کند. این سخن درست است، اما با کدام منابع؟ مگر دولت ما را از سهم ارزش افزوده ۱ درصد افزایش یافته بهره‌مند می‌کند؟ آیا این مجلس به دولت برای واگذاری اموال خود به تامین اجتماعی و تهاتر سهام به جای بدهی تلاشی کرده است؟ آیا میزان مشخصی بابت پرداخت بدهی دولت که حاصل چندین دهه نپرداختن حق بیمه ۲۷ قشر شغلی فاقد کارفرماست، در نظر گرفته‌اند؟ مجلسی‌ها می‌گویند همسان‌سازی برای حداقل بگیر هم باشد؟ بسیار عالی! ما هم موافقیم! اما منابع مالی و نقد آن را در اختیار سازمان تامین اجتماعی گذاشته و بدهی دولت را بدهند!

افزودن کمک معیشتی بازنشستگان

این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: ما توصیه می‌کنیم که برای حداقل بگیران حتی نه در قالب متناسب‌سازی که در چهارچوب قانون اساسی و قانون تامین اجتماعی و در اجرای ابلاغیه تامین اجتماعی رهبر انقلاب در سال ۱۴۰۱، در قالب کمک معیشتی اضافه کنند. این جزئی از تعهدات حاکمیتی است که در بند «د» برنامه توسعه نیز آمده است. دولت مکلف است در چهارچوب ابلاغیه سیاست‌های کلی تامین اجتماعی، سهم سازمان تامن اجتماعی را در قالب کمک معیشتی، رد دیون و مطالبات تامین اجتماعی پرداخت کند.

صادقی درباره رد دیون و واگذاری‌های سهام برای پرداخت بدهی توسط دولت اظهار کرد: ما کاری نداریم واگذاری‌های دولت به چه کسی است! مسئله ما این است که اولویت باید پرداختی‌های تامین اجتماعی باشد. به استناد مواد ۴۹ و ۵۰ قانون تامین اجتماعی، مطالبات سازمان تامین اجتماعی جزء «دیون ممتازه» دولت است. واژه بدهی یا دیون «ممتازه» به این معناست که در هر تادیه بدهی، واگذاری و پرداختی، سازمان تامین اجتماعی و رد بدهی آن توسط دولت، باید اولویت اول و نخست هیات وزیران باشد! تصریح قانون در اولویت بودن تامین اجتماعی و رد دیون آن بر هیچکس پوشیده نیست.

وی تاکید کرد: در همین سال جاری دولت ۳۴۱ هزار میلیارد تومان بدهی جدید بابت آن ۲۷ قشر و سهم ۳ درصدی خود دولت در حق بیمه ایجاد کرده است. ۱۳۰ هزار میلیارد تومان آن مشخصاً مربوط به گروه‌های اجتماعی بدون کارفرماست که بیمه آنان را دولت از جیب تامین اجتماعی خود متقبل شده است و باید مبالغ آن را بدهد. دولت حتی در قالب متناسب‌سازی هم حقوق را بالا نبرد، باید در قالب کمک معیشتی از محل این رد دیون به بازنشستگان تامین اجتماعی مبلغ مشخص پرداخت کند.

صادقی بیان کرد: مجلس مشخص نکرده که از ۱۳۰ هزار میلیارد تومانی که دولت باید به تامین اجتماعی بدهد، چه میزان آن برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید خرج شود. آیا ادعا تورم است؟ خب پس چرا مبالغ همسان‌سازی حقوق دولتی‌ها و نظامیان را با ایجاد تورم و افزایش ۱ درصد مالیات بر ارزش افزوده بدست آوردند؟ آیا ایجاد تورم برای خودشان مشکلی ندارد؟

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در پایان تصریح کرد: رهبری بارها تاکید کردند که سازمان تامین اجتماعی و اموال آن بیت المال نیست و کتباً تصریح کردند که این صندوق و اموال آن حق الناس است، اما هنوز برخورد دولت با این صندوق از جنس حق الناس نیست. شورای نگهبان به موضوع رد دیون دولت مهر تایید زده است. در ابلاغیه رهبری آمده که اموال تامین اجتماعی باید حفظ شود اما بانک رفاه را در آستانه واگذاری قرار دادند. سربسته بگوییم که در چنین شرایطی ما تاکید داریم که نباید آقای عارف مسیر غلط دولت قبل را در این‌باره دنبال کند./

+

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn