سرنوشت فناوری در ۴ سال ریاست جمهوری ترامپ چگونه رقم میخورد؟
جامعه ورزشی آفتاب نو: به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری برنا، با آغاز دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵، وی قرار است بر صنعت فناوری که بهطور قابلتوجهی از زمان اولین دوره ریاستجمهوری او تغییر کرده، نظارت کند. روابط صنعت فناوری با دولت ایالات متحده پس از دورهای طولانی از “فناوریزخم” (techlash)
به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری برنا، با آغاز دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵، وی قرار است بر صنعت فناوری که بهطور قابلتوجهی از زمان اولین دوره ریاستجمهوری او تغییر کرده، نظارت کند. روابط صنعت فناوری با دولت ایالات متحده پس از دورهای طولانی از “فناوریزخم” (techlash) به تدریج تیره شد و ترامپ و جو بایدن، هر دو رویکردهای بدبینانهای نسبت به مدیران ارشد شرکتهای فناوری اتخاذ کردند.
در دوران ریاستجمهوری ترامپ، انتظار میرود که محدودیتها بر صنعت هوشمصنوعی کاهش یابد. ترامپ وعده داده است که دستور اجرایی جو بایدن در زمینه هوشمصنوعی را که بر استانداردهای آزمون و محافظت در برابر تبعیض در استفاده از هوشمصنوعی تأکید دارد، لغو کند. از سوی دیگر، ایلان ماسک، مدیرعامل شرکتهای xAI و تسلا، که منتقد رقبای بزرگی مانند اپن ایآی است، احتمالا در شکلگیری سیاستهای هوشمصنوعی تحت ترامپ نقش خواهد داشت.
از طرفی سیاستهای ترامپ در زمینه ضدانحصار ممکن است به شکلی شخصی و براساس مسائل و مشکلات شخصی وی با شرکتها باشد. انتظار میرود ترامپ به ویژه با شرکتهای بزرگ فناوری نظیر گوگل، اپل، آمازون و فیسبوک وارد درگیریهای قانونی شود. گرچه این شکایتها ممکن است به سرعت حل و فصل شوند، اما ترامپ میتواند از این موارد برای فشار آوردن به این شرکتها برای تطابق با درخواستهای خود در زمینه آزادی بیان و نظارت بر محتوا استفاده کند.
سیاست ترامپ نسبت به تیکتاک بهطور قابلتوجهی تغییر کرده است. ترامپ که پیش از این طرفدار ممنوعیت تیکتاک بود، اما اخیرا اعلام کرده که دیگر از این ممنوعیت حمایت نمیکند. اگرچه کنگره قانونی را تصویب کرده که ممکن است به ممنوعیت تیکتاک منجر شود، شانس آن تحت دولت ترامپ اندکی کاهش مییابد، اما ترامپ نمیتواند بهطور یکجانبه از این قانون صرفنظر کند.
همچنین ترامپ در دوران ریاستجمهوری خود به جنگ تجاری با چین دامن زد و به نظر میرسد که این سیاستها در دوره دوم نیز ادامه یابد. ترامپ تهدید کرده است که تعرفههایی به میزان ۶۰ تا ۱۰۰ درصد بر کالاهای وارداتی از چین وضع خواهد کرد، که میتواند تأثیرات قابلتوجهی بر شرکتهای فناوری داشته باشد که به قطعات چینی وابسته هستند.
سیاستهای ترامپ در مورد خودروهای برقی نیز ممکن است تغییراتی به همراه داشته باشد. ترامپ ممکن است به دلیل ارتباط نزدیک خود با ایلان ماسک، از تسلا حمایت کند، اما احتمال حذف اعتبارهای مالیاتی برای خودروهای برقی و جایگزینی آن با مشوقهایی برای خودروسازان سنتی مانند جنرال موتورز و فورد وجود دارد.
ترامپ در دوران ریاستجمهوری دوم خود احتمالا از صنعت رمزارز حمایت خواهد کرد. ترامپ که از مدتها قبل توجه خود را به صنعت بیتکوین معطوف کرده، میتواند با تغییرات در مقررات، شرایط را برای توسعه این صنعت مساعدتر کند و احتمالا از رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، گری گنسلر، که از نگاه رمزارزیها دشمن این صنعت بهشمار میآید، استفاده کند.
در این راستا مهدیرضا برنا، کارشناس هوشمصنوعی اظهار داشت: رویکرد ترامپ، در دوارن ریاست جمهوری پیشین همواره بر این بود که آمریکا را در اولویت قرار دهد. به نظر میرسد که این طرز فکر در دوران جدید هم وجود داشته باشد و این فکر در حوزههای هوشمصنوعی و فناوری نیز تاثیرگذار خواهد بود.
وی اضافه کرد: ترامپ سعی کرده تا فناوریهایی که به صورت گسترده در کشورهای دیگر مثل چین و تایوان توسعه یافتهاند را به داخل آمریکا بیاورد.
این کارشناس هوشمصنوعی در ادامه افزود: از آنجایی که وی ارتباط نزدیکی با چهرههای فناوری مثل ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس دارد، احتمالا ترامپ تلاش میکند که خط توسعه فناوری آمریکا را به سمت تقویت و بومیسازی بیشتر سوق دهد.
وی همچنین بیان کرد: این سیاست میتواند به کاهش همکاریها با کشورهای دیگر از جمله اتحادیه اروپا، چین و تایوان منجر شود. البته همکاری بین چین و آمریکا میتواند به تولید فناوریهای سختافزاری ارزانتر برای آمریکا منجر شود، اما بسیاری از آمریکاییها بر این باورند که با انتقال کارخانههای تولیدی به داخل کشور، اشتغالزایی بیشتری به همراه خواهد شد.
برنا همچنین افزود: حضور ایلان ماسک در زمینه هوشمصنوعی و فناوری میتواند برای ترامپ بهمنزله داشتن یک دست راست باشد. ماسک شرکتهای متعددی در این حوزه دارد و به دنبال تحقق ایدههای بسیاری است؛ بنابراین، احتمالا نحوه توسعه فناوری نیز تحت تأثیر این همکاری تغییر خواهد کرد اما اینکه این مدل برای آمریکا موفقتر خواهد بود یا نه، در آینده مشخص میشود.
وی اضافه کرد: با این حال، میتوان پیشبینی کرد که ترامپ ممکن است به جای تقویت رهبری آمریکا در حوزه فناوری، آن را به صورت بومی و محدود توسعه دهد. به همین دلیل، نقش رهبری آمریکا در حوزه فناوری کمرنگ میشود؛ همانطور که نقش سیاسی این کشور در حوزههای مختلف در حال کاهش است.
برنا در پایان خاطرنشان کرد: درست است که سیاستهای ترامپ بر اشتغالزایی داخلی تمرکز دارد، اما این بومیسازی ممکن است بهجای تقویت نقش جهانی آمریکا، به محدودیتهایی منجر شود که جایگاه رهبری این کشور را تضعیف کند. این روند در حوزه سیاسی نیز مشهود است؛ بهویژه با توجه به کاهش توجه ترامپ به معاهدات و همکاریهای بینالمللی که برای دموکراتها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
با توجه به رصد سیاستها و اولویتهای ترامپ در زمینههای مختلف، مشخص است که چهار سال آینده در سیاستهای فناوری ایالات متحده بهشدت غیرقابل پیشبینی و پر از نوسانات خواهد بود. تکیه ترامپ بر مشاورانی نظیر ایلان ماسک، از طرفی میتواند به نفع برخی از شرکتها باشد و از سوی دیگر، فشار بیشتری را بر دیگر بازیگران بزرگ این صنعت وارد کند.
انتهای پیام/
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰