تاریخ انتشار : جمعه 25 آبان 1403 - 22:23
12 بازدید
کد خبر : 385345

۴۴ درصد مرجان‌های آب گرم در خطر انقراض

۴۴ درصد مرجان‌های آب گرم در خطر انقراض

جامعه ورزشی آفتاب نو: به گزارش خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا، طبق گزارشی جدید، نزدیک به نیمی از گونه‌های مرجانی آب گرم در معرض خطر انقراض قرار دارند و تغییرات اقلیمی عامل اصلی این تهدید است. ارزیابی جدید خطرات از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در اجلاس COP۲۹ در آذربایجان اعلام شد،

جامعه ورزشی آفتاب نو:

به گزارش خبرنگار علمی و فناوری خبرگزاری برنا، طبق گزارشی جدید، نزدیک به نیمی از گونه‌های مرجانی آب گرم در معرض خطر انقراض قرار دارند و تغییرات اقلیمی عامل اصلی این تهدید است.

ارزیابی جدید خطرات از سوی اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در اجلاس COP۲۹ در آذربایجان اعلام شد، جایی که بسیاری از رهبران کشور‌های آلوده‌کننده بزرگ در آن حضور ندارند.

اقیانوس‌ها حدود ۹۰ درصد از گرمای اضافی جو را که به‌دلیل انتشار دی‌اکسید کربن و دیگر گاز‌های گلخانه‌ای ایجاد شده، جذب کرده‌اند. افزایش دمای اقیانوس‌ها باعث وقوع رویداد‌های گسترده سفیدشدگی مرجان‌ها در سراسر جهان شده که این امر تهدیدی جدی برای اکوسیستم‌های دریایی و معیشت افرادی است که به این اکوسیستم‌ها وابسته هستند.

این ارزیابی جدید از فهرست قرمز گونه‌های تهدیدشده IUCN، به بررسی مرجان‌های سازنده صخره پرداخت که در آب‌های گرم و کم‌عمق مناطق گرمسیری زندگی می‌کنند. طبق این ارزیابی، ۸۹۲ گونه از مرجان‌های سازنده صخره هم‌اکنون تهدیدشده در نظر گرفته می‌شوند که ۴۴ درصد از کل این گونه‌ها را تشکیل می‌دهد. این رقم نشان‌دهنده افزایش قابل توجهی نسبت به ارزیابی قبلی در سال ۲۰۰۸ است که در آن زمان یک‌سوم از گونه‌ها تهدیدشده بودند.

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت از مذاکره‌کنندگان در اجلاس COP۲۹ خواسته است که هرچه سریع‌تر برای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای که موجب گرم‌شدن کره زمین می‌شود، اقدام کنند.

گرتهل آگیلار، رئیس IUCN، در بیانیه‌ای گفت: اکوسیستم‌های سالم مانند مرجان‌ها برای معیشت انسان‌ها حیاتی هستند – آنها غذای مورد نیاز، تثبیت سواحل و ذخیره‌سازی کربن را فراهم می‌کنند. تغییرات اقلیمی همچنان بزرگ‌ترین تهدید برای مرجان‌های سازنده صخره‌هاست و سیستم‌های طبیعی که به آن وابسته‌ایم را نابود می‌کند. 

علاوه بر گرمایش جهانی، آلودگی، بیماری‌ها، ماهیگیری ناپایدار و جریان‌های کشاورزی نیز تهدیداتی برای مرجان‌ها به‌وجود آورده‌اند. بیشتر مرجان‌های سازنده صخره در منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام یافت می‌شوند، مانند صخره بزرگ مرجانی استرالیا که امسال یکی از بدترین رویداد‌های سفیدشدگی خود را تجربه کرده است.

انتهای پیام/

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn