تاریخ انتشار : شنبه 26 آبان 1403 - 10:34
9 بازدید
کد خبر : 385756

با انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌ها تحت هر شکلی مخالفم

با انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌ها تحت هر شکلی مخالفم

مهدی منصرف، خبرنگار: مجمع عمومی و سالیانه فدراسیون شمشیربازی در هفته گذشته برگزار شد و احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان برای اولین‌بار با حضور در این مجمع ریاست‌مجمع را برعهده گرفت. حضور سرزده وزیر ورزش و جوانان و اظهارات او البته خیلی سریع با حواشی بسیاری مواجه شد و در روز‌های گذشته شاهد واکنش رسانه‌ها

مهدی منصرف، خبرنگار: مجمع عمومی و سالیانه فدراسیون شمشیربازی در هفته گذشته برگزار شد و احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان برای اولین‌بار با حضور در این مجمع ریاست‌مجمع را برعهده گرفت. حضور سرزده وزیر ورزش و جوانان و اظهارات او البته خیلی سریع با حواشی بسیاری مواجه شد و در روز‌های گذشته شاهد واکنش رسانه‌ها و کارشناسان نسبت به تصمیم جدید وزارت ورزش بودیم. داستان از این قرار بود که دنیامالی پس از مجمع در جمع خبرنگاران عنوان کرد: «وقتی مدت ۴ ساله ریاست فدراسیون تمام شد، رئیس کنار برود تا سرپرست بگذاریم. از آن طرف وقتی سرپرست می‌گذاریم در یک مدت کوتاه باشد. مثل شورای شهر و انتخابات نمایندگی مجلس از روز اول مدت ثبت‌نام، رسیدگی‌های فنی، رسیدگی حراستی، تأیید صلاحیت و اعتراضات و درنهایت زمان انتخابات را اعلام می‌کنیم و تغییر ناپذیر است. آمدم که ابتدا قانون را در وزارت ورزش و فدراسیون‌ها حاکم کنم. بعد وقتی قانون‌مدار و قانون‌مند باشیم و سیستم را به سمت انضباط ببریم، قطعاً در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی موفق خواهیم شد.»

این اظهارات در شرایطی از سوی دنیامالی مطرح شد که در قانون و اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی هیچ اختیاری به وزیر ورزش برای انتخاب سرپرست داده نشده است. ضمن اینکه آیین‌نامه وثاقت و امانت به تصویب اعضا رسیده است که در آن به صراحت عنوان شده که فرآیند ثبت‌نام از نامزد‌های ریاست باید از ۴ ماه قبل از پایان دوره ریاست آغاز شود. از طرفی این اتفاق در صورتی که اجرایی شود دست کاندیدا‌ها و افراد را برای شکایت و ابطال انتخابات باز خواهد گذاشت و حتی می‌تواند با کشیده شدن این جریان به فدراسیون‌های جهانی خطر تعلیق را نیز برای فدراسیون‌ها افزایش دهد. 

در ادامه با افزایش واکنش‌ها و مطرح شدن اینکه وزیر ورزش اختیاری برای انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌های ورزشی ندارد، محمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان عنوان کرد: «به استناد مصوبه ۱۴ مهر ۹۸ هیئت‌وزیران و همچنین ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، طی این مصوبه وزیر ورزش و جوانان به‌عنوان رئیس مجمع انتخاب شده است و به ‌استناد تبصره یک بند ۱۶ ماده ۱۳ این اختیار را دارد در صورتی که رئیس فدراسیونی برکنار شود، بیش از ۳ ماه غایب باشد و در مجامع حضور نداشته باشد، رئیس مجمع که همان وزیر ورزش است، می‌تواند سرپرستی تعیین کند.» این اظهارات در حالی از سوی معاون قهرمانی وزارت ورزش مطرح شد که به نظر می‌رسد استناد او و وزیر ورزش به این بند اشتباه است. در این بند گفته شده در صورتی که رئیس عزل شود یا استعفا کند یا غیبت داشته باشد یا حکمی از سوی مراجع ذی‌صلاح صادر شود؛ وزیر ورزش می‌تواند فرد جدیدی را انتخاب کند. مشخص نیست چگونه معاون قهرمانی در حالی که این بند کاملاً مشخص است، تصمیم اخیر را به آن ارتباط داده است. از طرفی نه در این بند و تبصره و نه در هیچ قسمتی از اساسنامه اشاره نشده که وزیر ورزش، رئیس مجمع است. رئیس مجمع هر فدراسیونی در داخل مجمع و با رأی‌گیری میان اعضا مشخص و معرفی می‌شود؛ حال این فرد می‌تواند رئیس فدراسیون باشد یا وزیر ورزش یا یکی از معاونانش. 

در خصوص این اتفاقات پای صحبت سیدمصطفی هاشمی‌طبا نشستیم تا نظرات او را درخصوص تصمیم جنجالی وزارت ورزش مطلع شویم. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با وی که سابقه معاونت رئیس‌جمهور، ریاست سازمان تربیت بدنی و ریاست کمیته ملی دارد را از نظر می‌گذرانید.  

اظهارات وزیر ورزش در خصوص انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌هایی که دوره ۴ ‌ساله ریاست آن‌ها به پایان رسیده است در هفته گذشته حواشی بسیاری به دنبال داشت. نظر شما در این خصوص چیست؟ 

بیشتر معاون قهرمانی وزیر ورزش در این خصوص توضیح داد که این توضیحات نه درست بود و نه کافی. واقعاً نمی‌دانم بعد از دوره ۴ ساله یک رئیس فدراسیون، سرپرست را صرفاً برای برگزاری انتخابات می‌خواهند بگذارند یا اصلاً می‌خواهند سرپرست بگذارند که این برای من مبهم است. اگر بخواهند سرپرست را برای برگزاری انتخابات بگذارند که باید گفت انتخابات فدراسیون‌ها از انتخابات ریاست‌جمهوری مهم‌تر نیست. در انتخابات ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور وقت برگزاری انتخابات دوره آینده ریاست‌جمهوری را برگزار می‌کند. بنابراین طبق اساسنامه فدراسیون‌ها در شرایطی که رئیس فدراسیون حضور دارد؛ می‌تواند در مدت زمان قانونی فرآیند ثبت‌نام را انجام داد و انتخابات دوره آینده نیز برگزار شود و نیازی به سرپرست نیست. اگر قرار باشد که فدراسیون‌ها کلاً با سرپرست اداره شوند که انتصابی خواهد بود و خلاف اساسنامه و منشور المپیک است و من با هر دو شکل انتخاب سرپرست مخالفم. 

بندی که شروین اسبقیان با استناد به آن انتخاب سرپرست را قانونی می‌داند با ابهاماتی همراه است. 

به نظر می‌آید که دوستان استناد به یک نوشته دیگر می‌کنند که نمی‌دانم سطح حقوقی آن چه چیزی است و بر چه اساس می‌گویند که رئیس مجمع وزیر ورزش است. منهای همه اینها آنقدر نباید مسائل فدراسیون‌ها را بزرگ و روند برگزاری آن را برهم بزنند. یک روالی باید باشد که طبق اساسنامه و در مدت زمان مشخص‌شده فرآیند ثبت‌نام انجام و درنهایت نیز انتخابات برگزار شود. درنهایت نیز یا رئیس فعلی مجدداً انتخاب خواهد شد یا با حضور کاندیدا‌های دیگر، رئیس تغییر می‌کند. وزارت ورزش می‌تواند مصوبه‌ای تصویب کند که مثلاً یک رئیس فدراسیون نتواند بیش از دو دوره رئیس باشد و آن را محدود کند. خیلی مسئله برگزاری انتخابات فدراسیون‌ها نباید مهم باشد که آنقدر درباره آن مانور داده و سلیقه‌های مختلف به کار برده شود و از یک نوشته باعث استنباط‌های مختلف شود. انتخابات ریاست‌جمهوری در دنیا مهم‌ترین انتخابات است که شرایط آن تقریباً در همه دنیا یک‌جور است. در حال حاضر در آمریکا نیز شرایط همین‌گونه است و رئیس‌جمهور در شرایطی که حضور دارد انتخابات را برگزار می‌کنند و رئیس‌جمهور بعدی می‌آید. انتخابات ریاست‌جمهوری در کشور ما نیز همین شکل است و قبل از پایان دوره چهارساله، همین رئیس‌جمهور حاضر با همکاری وزارت کشور فرآیند ثبت‌نام را انجام می‌دهد و انتخابات را برگزار می‌کند و پس از پایان دوره‌اش، رئیس‌جمهور منتخب بعدی جایگزینش می‌شود. این موضوع خیلی ساده است و به نظرم وزارت ورزش آنقدر این موضوع را پیچیده نکند. 

نگرانی بسیاری از کارشناسان این است که با این شرایط شاید در برخی فدراسیون‌ها دوباره شاهد ارسال گزارش به فدراسیون‌های جهانی باشیم و تبعاتی مانند تعلیق را پیش‌روی خود ببینیم. یا از طرفی بسیاری از افراد با برگزاری انتخابات دوباره به دیوان عدالت اداری شکایت و انتخابات را مانند چند رشته ورزشی که شاهد بودیم، ابطال کنند و نتیجه آن تبعات سنگینی برای ورزش کشور خواهد داشت. 

همانطور که گفتم من با این رویه بسیار مخالفم. رئیس فدراسیون قبل از پایان دوره و طبق اساسنامه فرآیند ثبت‌نام را انجام می‌دهد و در نهایت نیز انتخابات برگزار می‌شود. اینکه بخواهیم مدام شرایط را برهم بزنیم و این کار را تکرار کنیم که برای ورزش ما فایده‌ای نخواهد داشت. روش عدم تثبیت روش‌های برگزاری انتخابات و اظهارنظر‌های مختلف حقوقی کار را به جایی نمی‌رساند و اصلاً مسئله ورزش ما این نیست که چه کسی رئیس می‌شود یا رئیس نمی‌شود. مسئله ورزش ما خط‌مشی‌هایی است که باید در کشور داشته باشیم تا ورزش پیش برود. 

در حال حاضر فرآیند ثبت‌نام از چند فدراسیون انجام شده است. به نظر شما باید روال برگزاری انتخابات این فدراسیون‌ها مانند گذشته برگزار شود یا انتخابات به تعویق بیفتد تا پس از مشخص شدن شرایط دوباره برگزار شود؟ 

 در این خصوص باید طبق روال اساسنامه موجود و به سادگی و بدون هیچ حرف و حدیثی همه انتخابات را برگزار کرد. البته در شرایطی که رئیس وجود دارد و از پیچیده نگاه کردن موضوعات صرف‌نظر کرد. باید راحت برخورد کنیم و خیلی داستان درست نکنیم. فرقی نمی‌کند که چه کسی رئیس باشد که آنقدر حساسیت درست می‌کنیم. 

بسیاری اعتقاد دارند که از این تصمیم وزارت ورزش بوی دخالت دوباره وزیر ورزش در فدراسیون‌ها به مشام می‌رسد. تحلیل شما در این خصوص چیست؟ 

هر بویی که باشد که بوی خوبی نیست. هر چی مسائل را پیچیده کنیم شرایط بدتر خواهد شد. باید مسائل حقوقی را ساده دید. این رئیس فدراسیون است که باید  انتخابات را برگزار کند تا سرنوشت فدراسیون مشخص شود و کار مملکت به پیش برود. این شرایط خیلی جالب نیست. 

عملکرد دنیامالی را در این مدت در زمینه تغییرات چگونه دید؟ 

تغییر جدیدی نه در دولت و نه در وزارت ورزش ندیده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام. 

این صحبت شما این برداشت را ایجاد می‌کند انتظار اتفاقات خوب را در ورزش کشور ندارید؟ 

به نظر می‌آید که اینگونه باشد. 

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn