طولانی شدن پریود نشانه چیست؟
طولانی شدن پریود یکی از مشکلاتی که بعضی از خانمها با آن مواجه هستند، طولانی شدن مدت زمان خونریزی پریود است. این بانوان به دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، عدم تعادل هورمونی، ابتلا به مشکلات رحمی، استرس و مصرف داروهای مختلف ممکن است متوجه طولانی شدن پریود خود شوند. در ادامۀ این مطلب توضیح دقیقتری در پاسخ
طولانی شدن پریود
یکی از مشکلاتی که بعضی از خانمها با آن مواجه هستند، طولانی شدن مدت زمان خونریزی پریود است. این بانوان به دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، عدم تعادل هورمونی، ابتلا به مشکلات رحمی، استرس و مصرف داروهای مختلف ممکن است متوجه طولانی شدن پریود خود شوند. در ادامۀ این مطلب توضیح دقیقتری در پاسخ به سؤال «طولانی شدن پریود نشانه چیست؟» ارائه خواهیم داد.
دلایل طولانی شدن پریود
دلایل مختلفی وجود دارند که به خاطر آنها خانمها با لکه بینی بعد از پریود مواجه میشوند. این دلایل عبارتند از:
عدم تعادل هورمونی
استروژن و پروژسترون هورمونهایی هستند که چرخۀ قاعدگی را تنظیم میکنند. اگر عدم تعادل هورمونی وجود داشته باشد، خانمها دورههای عادت ماهانۀ طولانیتری را تجربه خواهند کرد. شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا اختلالات تیروئید میتوانند تعادل هورمونی را بر هم بزنند.
یائسگی
با نزدیک شدن خانمها به دورۀ یائسگی، سطح هورمونهای استروژن و پروژسترون دچار نوسان میشوند. همین موضوع میتواند دورههای قاعدگی را نامنظم و گاهی طولانیتر کند.
فیبروم رحم یا پولیپ
تودههای سلولی خوش خیم در رحم خونریزی شدید یا طولانی مدت ایجاد میکنند. خانمهایی که در ۳۰ یا ۴۰ سالگی خود به سر میبرند، بیشتر در خطر ابتلا به فیبروم یا پولیپ هستند. خونریزی طولانی یا حتی لکه بینی بعد از پریود نشانههایی هستند که پزشک زنان با کمک آنها دربارۀ فیبروم و پولیپ رحمی مطمئنتر میشود.
اندومتریوز
دلایل طولانی شدن پریود
وضعیتی که در آن بافتی شبیه به پوشش داخل رحم در خارج از رحم رشد میکند، اندومتریوز نامیده میشود. خانمهای مبتلا به اندومتریوز عموماً پریودهای طولانی مدت و با خونریزی شدید و درد را تجربه میکنند.
آدنومیوز
آدنومیوز وضعیتی است که طی آن پوشش داخلی رحم از طریق دیوارۀ عضلانی رحم میریزد. همین شکستن دیوارۀ داخلی رحم منجر به خونریزی قاعدگی سنگینتر یا طولانیتر میشود.
بیماری التهابی لگن (PID)
انواع باکتریها، ویروسها یا قارچها میتوانند باعث ابتلای اندامهای تناسلی به بیماریهای عفونی شوند. گاهی همین بیماریهای عفونی، به خصوص بیماریهای عفونی مقاربتی باعث التهاب و عفونت سایر اندامهای درون لگن میشوند. به این واسطه، (PID) میتواند منجر به خونریزی نامنظم یا طولانی مدت قاعدگی شود.
داروها
برخی از داروها، به ویژه رقیق کنندههای خون یا داروهای ضد بارداری هورمونی، میتوانند باعث تغییر در خونریزی قاعدگی شوند. خانمهایی که این داروها را مصرف میکنند، عموماً پریود طولانیتر یا سنگینتری را تجربه خواهند کرد.
استرس
سطح بالای استرس میتواند در تغییرات هورمونی نقش داشته باشد و بر نظم چرخۀ قاعدگی تأثیر بگذارد. همین عامل به طور بالقوه منجر به خونریزی طولانیتر یا نامنظم میشود.
تغییر در وزن یا ورزش
افزایش یا کاهش وزن قابل توجه و همچنین تغییر در برنامۀ ورزشی میتواند تعادل هورمونی را مختل کند. به این ترتیب، ممکن است خانمها خونریزی قاعدگی طولانیتری داشته باشند.
ابتلا به بیماریهای مزمن
دیابت، پرکاری یا کم کاری تیروئید و سایر بیماریهای مزمن از مهمترین دلایل عدم تعادل هورمونی و ایجاد تغییراتی در برنامۀ قاعدگی هستند. به این واسطه خانمهایی که بیماریهای مزمن دارند، خونریزی طولانیتر قاعدگی را تجربه میکنند.
طولانی شدن پریود نشانه چیست؟
با توجه به توضیحی که پیش از این ارائه دادیم، میتوانیم بگوییم که طولانی شدن پریود نشانه چیست؟ در حقیقت طولانی بودن پریود نشانۀ بروز مشکلات زیر هستند:
- عدم تعادل هورمونی: مسائلی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا مشکلات تیروئید
- فیبرومهای رحمی یا پولیپ: رشد غیر سرطانی سلولها همراه با خونریزی طولانیتر یا سنگینتر
- آندومتریوز: رشد سلولهای آندومتر در خارج از رحم
- آدنومیوز: رشد نامعمول سلولهای بافت داخلی رحم
- استرس یا تغییر سبک زندگی: تأثیر استرس بر سطح هورمونها
- یائسگی: نوسانات هورمونی خانمهای نزدیک به یائسگی
- داروها: رقیق کنندههای خون یا درمانهای هورمونی
برای قطع شدن پریود چکار کنیم؟
روشهای قطع پریود
چند روش برای کوتاه یا متوقف کردن خونریزی پریود وجود دارند، اما قبل از انجام هر روش درمانی، با پزشک زنان مشورت کنید، زیرا بدن و وضعیت هر زن متفاوت است.
- داروهای هورمونی ضد بارداری و ابزارهایی مانند (IUD) این امکان را دارند که با ایجاد تغییراتی در میزان ترشح هورمونها، پریود را متوقف کنند.
- داروهای مسکن غیر استروئیدی غیر التهابی مانند ایبوپروفن با مهار تولید پروستاگلاندینها، به کاهش خونریزی از همان ابتدای مصرف دارو و توقف پریود کمک میکنند.
- نوشیدن آب کافی و انواع دمنوشهای گیاهی به خانمها در کاهش انقباضات رحمی و توقف خونریزی پریود کمک خواهد کرد.
- ابلیشن آندومتر روشی است که پزشک زنان در طی آن لایۀ آندومتر رحم را کمی برمیدارد تا خونریزی پریود کاهش یافته و در مدت زمان طبیعی متوقف شود.
- مدیریت استرس با یوگا، مدیتیشن و جلسات مشاوره، انجام ورزش منظم و همچنین پیروی از رژیم غذایی مناسب به رفع مشکل طولانی بودن خونریزی پریود کمک میکنند.
درمان خانگی طولانی شدن پریود
بعضی از نوشیدنیها، دمنوشها و مکملهای غذایی در درمان مشکل طولانی شدن پریود به خانمها کمک میکنند. از این جمله میتوانیم به چای زنجبیل، دمنوش یا چای دارچین، سرکۀ سیب، میوههای حاوی ویتامین ث، آجیل و دانهها، زردچوبه و نوشیدن آب اشاره کنیم.
تغییر برنامۀ غذایی، مصرف مکملهای غذایی یا غذاهای حاوی آهن، ویتامینها، ویتامین دی و منیزیوم به خانمها در رفع مشکل طولانی شدن پریود کمک خواهند کرد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
هنگامی که متوجه شدید خونریزی طولانی پریود و لکه بینی بعد از پریود در طی چند ماه طول میکشد، بهتر است به پزشک زنان مراجعه کنید. اگرچه توجه به سایر علائم نیز لازم است. شما با دقت به این علائم، میتوانید شرح حال کاملتر و دقیقتری به پزشک متخصص زنان و زایمان داده و به او در تشخیص درست و سریع کمک کنید.
عواملی که باعث طولانی شدن خونریزی قاعدگی میشوند، عموماً استرس، تغییرات هورمونی، ابتلا به بیماریهای رحمی و یائسگی هستند. شما با درمان بیماریها، اصلاح سبک زندگی و مدیریت استرس، میتوانید مشکل طولانی شدن پریود را رفع کنید.
برترین ها
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰