مرتضی ظهیری- یکی از بازیکنان خارجی که در سالهای اخیر به فوتبال ایران آمد، رودی ژستد، مهاجم مسلمان و فرانسوی بود که در لیگ بیستویکم به استقلال پیوست و همراه این تیم قهرمان لیگ برتر ایران شد. ژستد با کارنامه قابل توجهی راهی ایران شد، او سابقه بازی در تیمهای استون ویلا، کاردیف سیتی، میدلزبرو، بلکبرن و … را داشت اما در ۲۳ بازی برای استقلال تنها موفق به زدن ۳ گل شد.
مهمترین گل او در بازی برگشت لیگ بیستویکم برابر پرسپولیس بود، جایی که موفق شد گل تساوی را برای استقلال به ثمر برساند تا فاصله ۶ امتیازی آبیپوشان با رقیب سنتی حفظ شود و در نهایت استقلال موفق شد با هدایت فرهاد مجیدی بدون شکست قهرمان ایران شود.
ژستد که یک سال بعد از دنیای فوتبال خداحافظی کرد، به تازگی مسئولیتی در باشگاه بلکبرن انگلیس برعهده گرفته است. به همین بهانه، گفتوگویی با ژستد انجام دادیم که در زیر میخوانید:
* تسنیم: در حال حاضر مشغول چه کاری هستی؟
در باشگاه بلکبرن راورز، مدیر فوتبال هستم. بر روند اجرای امور مربوط به زمین تمرینی تیم اصلی و همینطور آکادمی نظارت دارم. در واقع مسئول اداره امور فوتبالی، مدیریت عمومی، لباس، تدارکات و شاید یکی از مهمترین پستهای یک باشگاه فوتبال یعنی مسئول جذب بازیکن هستم.
* تسنیم: دوری از بازی کردن سخت نیست؟
در ابتدای بازنشستگی، برای مدتی کوتاه از فوتبال دور شدم و بعد از یک سال، آنقدر دلتنگ انرژی فوتبال شدم که تصمیم گرفتم دورههایی را بگذارنم تا به فوتبال برگردم. دلم برای بازیهای آخر هفته تنگ شده است. هیچ چیز مثل بازی در زمین فوتبال نیست.
* تسنیم: یک فصل سابقه بازی در استقلال ایران را داشتی و همراه این تیم قهرمان لیگ برتر شدی، از آن روزها برایمان صحبت کن.
تجربه من از بازی در استقلال، یک تجربه متناقض بود. از اینکه باشگاه بعد از مدتی طولانی قهرمان شد، بسیار خوشحال بودم اما از خودم به خاطر عملکردم در آن فصل چندان راضی نبودم.
* تسنیم: ناراضی بودن به دلیل تعداد گلهای کمی بود که زدی؟
بله، همیشه احساس میکنم که میتوانستم گلهای بیشتری در آن فصل بزنم اما این اتفاق رخ نداد.
* تسنیم: چه نظری درباره فوتبال ایران داری؟
واقعا پتانسیل فوتبال ایران بالاست و کلی بازیکن جوان باکیفیت دارد. با این حال، نبود امکانات و عدم سازماندهی مناسب باعث پایین ماندن سطح فوتبال میشود. برای رخ دادن این اتفاق یک استراتژی مناسب نیاز است که کار را از ردههای پایه و آکادمیها آغاز و تأثیر آن بر وضعیت تیمهای اصلی نمود پیدا کند. از طرفی، شما در ایران هواداران و فوتبالدوستان فوقالعادهای دارید. همچنین باور دارم که آموزش داوران هم به آنها برای ارتقای سطحشان با درک بهتر اتفاقات بازیها و جلوگیری از تشخیصهای اشتباه کمک خواهد کرد.
* تسنیم: آن فصل که فرهاد مجیدی سرمربی استقلال بود، بارها از عملکردت دفاع کرد. کار با مجیدی چه تجربهای برای تو داشت؟
فرهاد مجیدی، برای مدتی طولانی حامی من بود. من و او با یکدیگر رابطهای محترمانه داشتیم. یک بازیکن الزاماً همیشه مجبور نیست که با مربیاش همنظر باشد اما باید به درخواست او احترام بگذارد. گاهی مواقع نتایج را عملکرد یک بازیکن رقم نمیزند، بلکه یافتن تعادل مناسب رمز موفقیت میشود. مهاجمان را بر اساس گلهایی که میزنند، قضاوت میکنیم اما گاهی مواقع ممکن است مجبور شویم کمی عقب برویم تا شاهد فراهم شدن فرصت و آزادی عمل برای سایر بازیکنان باشیم.
* تسنیم: یکی از مهمترین گلهایت در دربی برگشت همان سال زده شد، اگر چه تماشاگران کمی در ورزشگاه حضور داشتند، اما گل مهمی به پرسپولیس زدی.
استقلال هوادارانی باورنکردنی دارد. شاید فوقالعادهترین هوادارانی که در تمام طول دوران بازیگریام دیدهام، هواداران استقلال بودند. بازی هفته پایانی که ورزشگاه پُر از تماشاگر شد، تجربهای باورنکردنی بود. دربی هم تماشاگران کمتری داشت ولی فضای خوبی را دیدم.
* تسنیم: پس از جدایی از استقلال، بازیهای این تیم را دنبال میکنی؟ میدانی این تیم دیگر نتوانست قهرمان ایران شود؟
من هنوز هم با کوین یامگا در ارتباط هستم و نتایج استقلال را پیگیری میکنم. همانطور که گفتم پتانسیل فراوانی در فوتبال ایران وجود دارد.
* تسنیم: اگر با یامگا ارتباط داری، پس میدانی که در یکی از جلسات تمرین استقلال یک چشمش را به دلیل برخوردی که داشت از دست داد. او مجبور شد مدتها دور از میادین باشد و در نهایت به تیم دیگری رفت.
بله، کوین شرایط را به من توضیح داد. خیلی غمانگیز است. پیشبینی چنین اتفاقاتی غیرممکن است اما همه چیز دست خداست. کوین بازیکنی باهوش و مقاوم است. مطمئن هستم او راهش را برای گذر از این دوران پیدا خواهد کرد.
* تسنیم: سالها سابقه بازی در لیگ انگلیس را داشتهای، نظرت درباره لیگ این کشور و ایران؟
لیگ ایران هیچ شباهتی به لیگ انگلیس ندارد. سطح آنها با یکدیگر کاملاً متفاوت است. شما در ایران بازیکنان خوبی دارید اما مسائل دیگری باعث میشود که گاهی اوقات کار شما برای بازی تیمی سخت شود؛ تصمیمات داوران با اشتباهات همراه بوده و درک موجود از فوتبال کاملاً متفاوت است. همانطور که قبلاً هم اشاره کردم، فوتبال ایران از نظر بازیکن، پتانسیل بالایی دارد اما هنوز خیلی کار دارد تا بتواند به سطح لیگهای اروپایی برسد. باید افرادی درست و مناسب سر کار بیایند تا چنین اتفاقی رخ دهد.
/
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.