بازگشت ترامپ با پذیرش دانشجو در آمریکا چه میکند؟
به گزارش forbes، مؤسسات آموزش عالی آمریکا با میزبانی از یک میلیون و ۱۲۶ هزار و ۶۹۰ دانشجوی بینالمللی برای سال تحصیلی ۲۰۲۴- ۲۰۲۳ بیشترین رکورد را به خود اختصاص دادند بهطوری که این تعداد دانشجوی خارجی، بالاترین تعداد دانشجویان خارجی ثبتشده از سوی مؤسسه آموزش بینالمللی بوده که نشاندهنده افزایش ۷ درصدی سالانه در
به گزارش forbes، مؤسسات آموزش عالی آمریکا با میزبانی از یک میلیون و ۱۲۶ هزار و ۶۹۰ دانشجوی بینالمللی برای سال تحصیلی ۲۰۲۴- ۲۰۲۳ بیشترین رکورد را به خود اختصاص دادند بهطوری که این تعداد دانشجوی خارجی، بالاترین تعداد دانشجویان خارجی ثبتشده از سوی مؤسسه آموزش بینالمللی بوده که نشاندهنده افزایش ۷ درصدی سالانه در دانشجویان بینالمللی است و پس از همهگیری کرونا روند صعودی ثابتی را طی کرده است.
طبق گزارش وزارت بازرگانی آمریکا، دانشجویان بینالمللی در سال ۲۰۲۳، چیزی حدود ۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد آمریکا کمک کردند که بخش عمده آن از طریق شهریه و هزینههای زندگی تأمین شده است. بهرغم رقابت شدید از سوی مقاصد تحصیلی مانند انگلیس، کانادا و استرالیا، آمریکا همچنان محبوبترین کشور میزبان برای دانشجویان بینالمللی در دنیا محسوب میشود.
دانشجویان خارجی، ۶ درصد آموزش عالی آمریکا
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد بیشترین سهم را از ثبتنامهای بینالمللی شامل میشوند که با افزایش ۷.۶ درصدی به ۵۰۲ هزار و ۲۹۱ نفر رسیده است و این رکورد بالایی محسوب میشود که براساس افزایش ۲۱ درصدی سال گذشته و جهش ۱۷ درصدی نسبت به دو سال قبل محاسبه شده است. همچنین، هند برای اولین بار از سال ۲۰۰۹، با ۳۳۱ هزار و ۶۰۲ دانشجو توانست چین را به عنوان بزرگترین صادرکننده دانشجوی بینالمللی به آمریکا، پشت سر بگذارد و به این ترتیب، افزایش قابلتوجه ۲۳ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
تعداد دانشجویانی که از هند در کالجها و دانشگاههای آمریکا ثبت نام کردهاند در مقایسه با دوران همهگیری کرونا تقریباً دوبرابر شده است. با تلاش مؤسسات آمریکایی برای جذب بیشتر دانشجو و با پتانسیل قابلتوجهی که دانشجویان بینالمللی برای رشد بیشتر دارند دانشجویان بینالمللی تاکنون ۵.۹ درصد از کل بدنه دانشجویان آموزش عالی آمریکا را تشکیل دادهاند.
سرپرست معاونت برنامههای دانشگاهی دفتر امور آموزشی و فرهنگی و وزارت امور خارجه آمریکا معتقد است: «با توجه به این که تعداد دانشجویان بینالمللی در آمریکا در سال ۲۰۲۴ یک رکورد بیسابقه بوده است، قرار است طیف وسیعی از برنامههای تبادلی را در سطح کالجهای محلی، تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ارائه کنیم.»
نیمی از دانشجویان خارجی آمریکا هندی و چینیاند
تعداد دانشجویان بینالمللی از چین نیز روند کاهشی را طی کرده و به عنوان دومین کشور صادرکننده دانشجوی بینالمللی به آمریکا، تعداد آنها با ۴.۲ درصد کاهش به ۲۷۷ هزار و ۳۹۸ نفر رسید. به عبارتی، هند و چین به اتفاق هم ۵۴ درصد از کل دانشجویان بینالمللی در آمریکا را به خود اختصاص دادهاند. باوجوداین، آمارها حکایت از افزایش چشمگیر دانشجویان بینالمللی از سایر کشورها در آمریکا دارد. همچنین تعداد دانشجویان بینالمللی آمریکا از مناطقی چون آسیای جنوبی، جنوب صحرای آفریقا و آمریکای لاتین هم رشد داشته و کشورهایی مانند بنگلادش، نپال، غنا و کلمبیا نیز از نظر تعداد دانشجویانی که به آمریکا فرستادهاند، به بالاترین سطح خود رسیدهاند.
رشد ۱۵درصدی دانشجویان ایرانی در آمریکا
Opendoors که منبع اطلاعات جامع دانشجویان بینالمللی در مؤسسات آموزش عالی آمریکاست گزارش داده که غنا با رشد ۴۵ درصدی، رتبه نخست بالاترین رشد دانشجویان بینالمللی را در دانشگاههای آمریکا به خود اختصاص داده است. بعد از آن، بنگلادش با رشد ۲۶ درصدی و هند با رشد ۲۳ درصدی ردههای دوم و سوم را از آن خود کردهاند. علاوه براین، ایران با رشد ۱۵ درصدی دانشجویان بینالمللی در آمریکا در رده چهارم جا خوش کرده است. سپس نیجریه با رشد ۱۴ درصدی، کلمبیا و نپال هر کدام با ۱۱ درصد رشد و پاکستان با ۸ درصد افزایش در ردههای بعدی بالاترین رشد دانشجویان بینالمللی در آمریکا قرار گرفتهاند.
دانشگاه نیویورک میزبان بیشترین دانشجوی خارجی در آمریکا
محبوبترین ایالتها برای دانشجویان بینالمللی در آمریکا شامل کالیفرنیا، نیویورک و تگزاسند و بهطورکلی، ۴۴ ایالت افزایش جمعیت دانشجویان بینالمللی را گزارش کردهاند. در این میان، دانشگاه نیویورک با ۲۷ هزار و ۲۴۷ دانشجوی خارجی میزبان بیشترین تعداد دانشجویان بینالمللی در آمریکاست.
تعداد دانشجویان شرکتکننده در آموزشهای عملی اختیاری (OPT) که به دانشجویان بینالمللی امکان میدهد پس از فارغالتحصیلی تجربه کاری در حوزه خود را کسب کنند، با افزایش ۲۲ درصدی به ۲۴۲ هزار و ۷۸۲ دانشجو رسید که رکورد بالایی به حساب میآید. افزایش دانشجویان بینالمللی دورههای OPT بیانگر افزایش تعداد دانشجویان فارغالتحصیلی است که بسیاری از آنها از این طرح به عنوان سکویی برای ورود به نیروی کار آمریکا استفاده میکنند. درمجموع، ثبتنام دانشجویان بینالمللی جدید به دلیل همهگیری کرونا و کاهش ثبتنامهای جدید، ثابت بوده اما در سال ۲۰۲۳ تثبیت ثبتنامهای جدید با افزایش متوسط ۰.۱ درصدی روبهرو شده است.
علاوه براین، رشتههای STEM همچنان به عنوان محبوبترین حوزههای تحصیلی شناخته میشوند به طوری که ۵۶ درصد از دانشجویان بینالمللی، این رشتهها را انتخاب کردهاند. این تقاضا با روندهای جهانی نیروی کار بهویژه در اقتصادهای مبتنی بر فناوری مطابقت دارد. در این بین، رشته مهندسی ۱۹ درصد از دانشجویان بینالمللی را به خود جذب کرده است.
همهگیری کرونا و آموزشهای از راه دور در کنار سیاستهای دونالد ترامپ در سالهای گذشته باعث شد روند جذب دانشجویان بینالمللی در آمریکا تقریباً ثابت شود و در صورت تداوم حضور ترامپ ممکن بود این روند بیشتر به سمت کاهشی نیز حرکت کند. اما بعد از روی کار آمدن جو بایدن سیاستهای ویزای دانشجویی برای دانشجویان بینالمللی تسهیل شد و آنها با سهولت بیشتری توانستند آمریکا را به عنوان مقصد نهایی تحصیلی خود انتخاب کنند. حالا بعد از برنده شدن ترامپ در دور دوم ریاستجمهوری نگرانیها بار دیگر بروز کرده و مدیران دانشگاهی و درمجموع، آموزش عالی آمریکا از سیاستهای آینده ترامپ در مواجهه با دانشجویان بینالمللی ابراز نگرانی کردهاند.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰