تاریخ انتشار : جمعه 2 آذر 1403 - 10:28
17 بازدید
کد خبر : 392416

تعرفه گاز بالا می‌رود؛ پرمصرف‌ها باید بهای بیشتری بپردازند

تعرفه گاز بالا می‌رود؛ پرمصرف‌ها باید بهای بیشتری بپردازند

بازدید:۴۹ در پی افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف افزایش یافت. این اقدام در شرایطی اتخاذ شده است که ناترازی گاز به ۳۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و مصرف گاز خانگی در روزهای اخیر به حدی بالا رفته که نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است.  رئیس‌جمهور نیز تأکید کرده که کمبود گاز

تعرفه گاز بالا می‌رود؛ پرمصرف‌ها باید بهای بیشتری بپردازند

بازدید:۴۹

در پی افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، تعرفه گاز برای مشترکان پرمصرف افزایش یافت. این اقدام در شرایطی اتخاذ شده است که ناترازی گاز به ۳۰۰ میلیون مترمکعب رسیده و مصرف گاز خانگی در روزهای اخیر به حدی بالا رفته که نگرانی‌های زیادی ایجاد کرده است.

 رئیس‌جمهور نیز تأکید کرده که کمبود گاز و برق باید به طور شفاف با مردم در میان گذاشته شود.

 

 

 

کاهش دما و افزایش مصرف

غلامرضا کوشکی، رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور، در این زمینه اعلام کرد که دمای هوای کشور در آبان امسال به طور میانگین ۳.۵ تا ۴ درجه کاهش یافته که این امر منجر به افزایش ۸۰ تا ۸۵ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز خانگی در مقایسه با سال گذشته شده است. او همچنین افزود که تمامی پالایشگاه‌ها با حداکثر ظرفیت در حال تولید گاز هستند، اما مصرف گاز خانگی در روز گذشته بیش از ۵۷ درصد از کل تولید گاز کشور را به خود اختصاص داده است.

 

 

 

 

چرا باید قیمت‌ها واقعی شود؟

از سوی دیگر، کارشناسان بارها بر لزوم واقعی‌سازی قیمت گاز تأکید کرده‌اند. رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، گفت که در سال گذشته ۴ همت از ۸ همت درآمد حاصل از فروش گاز خانگی به مردم به عنوان پاداش صرفه‌جویی پرداخت شد. وی همچنین اظهار داشت که برای کاهش مصرف گاز، باید قیمت واقعی آن از مصرف‌کنندگان پرمصرف و صنایع دریافت شود. صنایع بزرگی چون فولاد، سیمان و پتروشیمی که درآمدهای بالایی دارند، باید بهای واقعی گاز را بپردازند.

 

 

 

 

پاداش برای صرفه‌جویی و افزایش تعرفه برای پرمصرف‌ها

طبق تصمیمات جدید، پاداش‌های صرفه‌جویی گاز تا سقف ۲۰ هزار میلیارد ریال برای مشترکان خانگی در نظر گرفته شده است. همچنین تعرفه گاز برای مشترکانی که در رده‌های مصرف بالا (پلکان‌های ۱۱ و ۱۲) قرار دارند، افزایش خواهد یافت. این اقدام به منظور مدیریت مصرف در اوج تقاضای گاز و تشویق مردم به کاهش مصرف اتخاذ شده است. هوشنگ صیدآلی، مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، تأکید کرد که افزایش تعرفه تنها شامل مشترکانی می‌شود که مصرف آنها در بالاترین سطح قرار دارد.

 

 

 

صرفه‌جویی، کلید مدیریت بحران گاز

همچنین، برای کاهش مصرف گاز، راهکارهایی ساده اما مؤثر وجود دارد که می‌تواند در کاهش هدررفت گاز در بخش خانگی تأثیرگذار باشد. شناسایی و رفع منافذ سردر خانه‌ها، تنظیم دمای وسایل گرمایشی، استفاده از لباس‌های گرم و پرده‌های ضخیم از جمله این اقدامات هستند که می‌توانند مصرف گاز را کاهش دهند و در حفظ تعادل در شبکه گاز کمک کنند. این اقدامات علاوه بر کاهش مصرف خانوارها، در تأمین گاز مورد نیاز برای سایر بخش‌ها نیز مؤثر خواهند بود.

 

 

 

لزوم سرمایه‌گذاری در ذخیره‌سازی گاز و نوسازی تجهیزات

یکی از دیگر راهکارها برای مدیریت بحران گاز، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز است. همچنین، دولت باید به صنایعی که از تجهیزات قدیمی و غیرکارآمد استفاده می‌کنند، تسهیلاتی برای نوسازی ارائه دهد. سال گذشته طرح‌هایی مانند جایگزینی بخاری‌های با راندمان بالا در دستور کار قرار گرفت که می‌تواند در کاهش مصرف گاز بسیار مؤثر باشد.

 

 

 

ناترازی گاز و نیاز به راهکارهای بلندمدت

ناترازی گاز مسئله‌ای است که در سال‌های اخیر شدت گرفته و نیازمند راهکارهای بلندمدت است. دولت باید از همین حالا به فکر ذخیره‌سازی گاز و اعمال تدابیر برای بهینه‌سازی مصرف در طول سال‌های آینده باشد. این موضوع به خصوص در صنایع و در سطح خانوارها نیازمند مدیریت هوشمندانه است. افزایش تعرفه‌ها برای پرمصرف‌ها تنها یکی از گام‌های اولیه در مسیر مدیریت این بحران است و برای حل ریشه‌ای مشکل، نیاز به برنامه‌های جامع‌تر و بلندمدت داریم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn