قیمت مرغ سر به فلک کشید
در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر افزایش قیمت گوشت مرغ به گوش میرسد. درحالی که هر کیلو مرغ کشتار کامل در سامانه تأمین دام و طیور ۸۸ هزارتومان قیمتگذاری شده، اما هر کیلو گوشت مرغ در خردهفروشیهای سطح شهر با قیمت ۹۵ هزار تا ۱۰۰ هزارتومان به ازای هرکیلوگرم قیمتگذاری شده است. البته برخی فروشگاههای
در روزهای اخیر، اخباری مبنی بر افزایش قیمت گوشت مرغ به گوش میرسد. درحالی که هر کیلو مرغ کشتار کامل در سامانه تأمین دام و طیور ۸۸ هزارتومان قیمتگذاری شده، اما هر کیلو گوشت مرغ در خردهفروشیهای سطح شهر با قیمت 95 هزار تا ۱۰۰ هزارتومان به ازای هرکیلوگرم قیمتگذاری شده است.
البته برخی فروشگاههای آنلاین و خردهفروشیهای نقاط مرکزی و شمالی تهران به فروش مرغ با نرخهای بالاتر از ۱۰۰ هزار تومان هم روی آوردهاند.
حال سوال اینجاست که علت افزایش قیمت گوشت مرغ چیست و چه اقداماتی برای کنترل قیمتها صورت گرفته است؟
بررسی قیمت مرغ در فروشگاههای اینترنتی
بررسی قیمت مرغ در فروشگاههای اینترنتی حاکی از آن است که قیمت ران مرغ با پوست ۱۳۰ هزارتومان و قیمت ران مرغ بدون پوست هم ۱۹۵ هزارتومان است.
همچنین سینه مرغ ۹۰۰ گرمی روناک پروتئین هم با قیمت ۱۶۴ هزارتومان به فروش میرسد. مرغ پاکشده کامل کنکوک هم با وزن یککیلو و ۸۰۰ گرم ۲۴۰ هزارتومان قیمتگذاری شده است. جوجه کباب زعفرانی یککیلوگرمی هم قیمتی برابر با ۲۲۰ هزار تومان دارد.
علت افزایش قیمت مرغ
گوشت مرغ یکی از کالاهای اساسی در سبد خرید خانوادههای ایرانی محسوب میشود. چراکه به دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ جایگزین آن شده است. اما در چند ماه اخیر این محصول هم دستخوش رشد قیمتی شده است.
درباره علت افزایش قیمت گوشت مرغ سیدفرزاد طلاکش، دبیرکل فدراسیون طیور ایران، در گفتوگو با تجارتنیوز عنوان کرد: قیمت مرغ در ۲۰ روز گذشته در مناطق مختلف تهران و سایر شهرها، با قیمت ۹۵ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان در خردهفروشیها عرضه میشود. قیمت گوشت مرغ تا ۹۵ هزارتومان منطقی است. چراکه گوشت مرغ موجود در بازار حاصل تولید جوجه در دو ماه گذشته است.
او ادامه داد: در دو ماه گذشته قیمت جوجه رشد نامتعارفی به سمت بالا داشته است. قیمت کالاهای مصرفی برای تولید نظیر دارو، واکسن، و … به دلیل اینکه در چند ماه اخیر این کالاها به جای ارز ترجیحی با ارز نیمایی وارد میشوند، متناسب با افزایش قیمت ارز نیمایی رشد قیمت داشتند. بنابراین هزینههای تولید گوشت مرغ در مرغداری و حتی هزینه کشتار هم روند صعودی داشته است.
وی تأکید کرد: اگر قرار بر این باشد که آرامش و ثبات در بازار برقرار شود، باید قیمت جوجه یکروزه کاهش داشته باشد.
وی با اشاره عرضه جوجه در سامانه بازارگاه اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد که جوجه هم همچون نهادههای خوراک در سامانه بازارگاه عرضه شود و با قیمت مناسبی در اختیار مرغدار قرار بگیرد. اگر این طرح موفقیتآمیز باشد میتواند در کنترل قیمتها مؤثر باشد.
همچنین وی یادآور شد که در صورتی که قیمت گئشت مرغ تا سقف ۹۵ هزارتومان باشد، قیمت متعادلی است.
هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد
طلاکش درباره وضعیت عرضه در بازار تصریح کرد: گوشت مرغ به اندازه کافی در بازار وجود دارد و هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد. درحال حاضر جایی در سطح کشور وجود ندارد که مشکل کمبود گوشت مرغ داشته باشند.
او ادامه داد: مرغ منجمد هم توسط شرکت پیشتیبان امور دام با قیمت تنظیم بازار عرضه میشود و به راحتی در فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و ترهبار در دسترس است. مرغ گرم هم در بحث توزیع ساختار پراکندهای دارد و قیمتها از ۹۲ هزارتومان تا ۱۰۰ هزارتومان به ازای هر کیلوگرم متغیر است.
اقدامات لازم برای کنترل قیمت گوشت مرغ
دبیرکل فدراسیون طیور ایران درباره اقدامات انجام شده در راستای کنترل قیمتها اظهار کرد: به امور توزیع و عرضه سالها رسیدگی نشده و در کوتاهمدت هم این مشکل برطرف نمیشود. اگر نظام عرضه مرغ ساماندهی شود، فقط باید سهم شرکتهای یکپارچه تولید افزایش یابد. در حالت عادی قیمت تمامشده این شرکتها از مرغداران عادی پایینتر است. درحال حاضر سهم گوشتی این شرکتها در کشور تولید میکنند، حداکثر ۳۰ تا ۳۳ درصد گوشت مرغ مورد نیاز کشور است.
وی اضافه کرد: اگر تا پایان سال آینده سهم تولید زنجیرهای گوشت مرغ به بالای ۵۰ درصد برسد، این شرکتها بهراحتی میتوانند تعیینکننده نظام عرضه و قیمت باشند. اما در شرایط حاضر نمیتوانند تأثیری بر بازار بگذارند. این شرکتها در ششماهه اول سال ضرر و زیان زیادی داشتند و این برای صنعت مرغ خبر خوبی نیست.
پیشبینی بازار گوشت مرغ
طلاکش درباره وضعیت بازار گوشت مرغ پیشبینی کرد: با واردات جوجه یکروزه که از کشورهایی نظیر ترکیه درحل انجام است و همچنین نژادهایی که طی دو تا سه سال اخیر اجازه واردات نداشتند، از سال گذشته واردات آنها هم آغاز شده و مرغ آنها هم در آستانه ورود به بازار قرار دارند. همچنین احتمال میرود وضعیت بازار تا پایان بهمنماه مساعد شود. علاوهبراین پیشبینی میشود قیمت مرغ تا دوماه آینده به ۹۰ هزار تا ۹۵ هزارتومان برای مصرفکننده برسد.
این فعال صنفی برای کنترل این وضعیت پیشنهاد کرد: وزارت چهاد کشاورزی باید شرایط مساعدی را برای زنجیرههای گوشت مرغ ایجاد کند. تا این شرکتها سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند. راهکارهای موقتی نمیتوانند راهگشا باشند.
براساس این گزارش، دولت باید پیش از این برای بهبود این شرایط اقدامات لازم را انجام میداد. درحال حاضر دولت باید نسبت به شرکتهای یکپارچه تولید تسهیلگری داشته باشد تا هم وضعیت عرضه و هم قیمتگذاری تا حدی کنترل شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰