افزایش چشمگیر طول عمر مبتلایان به ایدز با داروهای موثر

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۷۳۹۹۲

تاریخ انتشار: دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ – ۰۶:۳۷

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر کامبیز نعمتی با اشاره به نامگذاری اول دسامبر (مصادف با ۱۱ آذرماه) به عنوان روز جهانی ایدز گفت: شعار امسال این روز جهانی «تامین حق سلامت با انتخاب مسیر درست؛ پایان ایدز با پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان» است.

وی اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی گروه‌های مختلف جامعه، کادر درمان و سیاستگذاران را از اهداف روز جهانی ایدز عنوان کرد.

دکتر کامبیز نعمتی ایدز را یک بیماری عفونی مزمن پیشرونده و قابل پیشگیری برشمرد که توسط ویروس اچ آی وی(HIV) ایجاد می‌شود.

این کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت گفت: ویروسHIV  پس از ورود به بدن فرد، به سیستم ایمنی حمله کرده و باعث اختلال در کار آن می‌شود، به همین دلیل این بیماری را «سندرم نقص ایمنی اکتسابی» می‌گویند.

به گفته وی هنگامی که حمله ویروس به سیستم دفاعی بدن فرد شدت یابد تعداد زیادی از گلبول‌های سفید تخریب می‌شوند و در نتیجه ویروس با تخریب جدی سیستم ایمنی بدن، زمینه بروز عفونت‌های فرصت‌طلب را در فرد فراهم ‌می‌کند.

دکتر نعمتی خاطرنشان کرد در صورت عدم درمان این عفونت‌های فرصت طلب، بیمار دچار عوارض فراوان و حتی مرگ می‌شود.

به گفته وی در صورتی که فرد مبتلا تحت درمان مناسب قرار گیرد، می‌توان با دارو درمانی بیماری را کنترل کرد.

دکتر نعمتی با اشاره به وجود داروهای موثر برای کنترل ایدز گفت: در گذشته ابتلا به ویروس اچ آی وی به دلیل عدم وجود دارو و درمان مناسب بسیار خطرناک بود؛ ویروس سیستم ایمنی بیمار را ضعیف می‌کرد و در مدت پنج تا ۱۰ سال جان خود را از دست می‌داد.

وی افزود: در حال حاضر با وجود داروهای موثر، ایدز به عنوان یک بیماری عفونی مزمن قابل‌ کنترل در نظر گرفته می‌شود.

دکتر کامبیز نعمتی دریافت منظم دارو در این بیماران را بسیار مهم عنوان کرد و باعث کاهش ویروس در خون و ترشحات بیمار و در نتیجه بهبود سیستم ایمنی برشمرد.

به گفته وی مصرف منظم داروها مانع پیشرفت بیماری و ابتلا به عفونت‌های فرصت‌طلبی می شود که بر اثر نقص سیستم ایمنی در این بیماران  ایجاد می شود؛ همچنین با کاهش تعداد ویروس در خون و ترشحات، خطر انتقال بیماری به اطرافیان و جامعه را کاهش می‌دهد.

این کارشناس معاونت بهداشت با تاکید بر اهمیت شناسایی افراد مبتلا گفت: شناسایی زودتر و درمان دارویی سریعتر بیماران شناسایی شده ضمن این که باعث بهبود کیفیت زندگی و طول عمر بیمار می‌شود، پیشگیری و کاهش خطر انتقال بیماری به سایرین را نیز در پی دارد.

وی روشهای انتقال ویروس ایدز را شامل انتقال از راه خون و فرآورده‌های خونی، روابط جنسی غیر ایمن و انتقال از مادر مبتلا به کودک عنوان کرد.

به گفته وی  اولین مورد ابتلا به ایدز در کشور، سال ۱۳۶۶ به دنبال تزریق خون آلوده به یک کودک هموفیلی گزارش شد و سپس موارد ابتلا در برخی گروه‌های پرخطر مانند معتادان تزریقی گسترش یافت و با اجرای برنامه‌های کاهش آسیب و سایر مداخلات موثر انتقال بیماری از این طریق کاهش یافت و کنترل شد.

کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت در موارد جدید بیماری، راه انتقال غالب را از طریق تماس جنسی محافظت نشده با فرد مبتلا عنوان کرد.

وی با اشاره به محدود بودن تعداد مادران مبتلا به اچ ای وی یادآور شد: با شناسایی و مداخلات به هنگام در بارداری و هنگام زایمان، امکان انتقال بیماری از مادر به کودک کاهش می یابد و هم اکنون درجهان، برنامه «حذف انتقال اچ آی وی از مادر به کودک» مطرح است.

دکتر نعمتی به افراد هشدار داد که انجام تاتو و خالکوبی در شرایط غیربهداشتی می تواند سبب انتقال بیماری‌های منتقله از خون مانند هپاتیت B، هپاتیت C و اچ آی وی ‌شود.

وی تاکید کرد: عفونت اچ آی وی از طریق تماس‌های عادی روزمره نظیر در کنار هم یا با هم غذا خوردن، سرفه، عطسه، دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی کردن، سوار شدن در اتوبوس، تاکسی، استفاده از تلفن‌های عمومی، استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک(حمام، توالت)، استخر مشترک و نیش پشه یا حشرات دیگر منتقل نمی‌شود و نیاز به جداسازی افراد مبتلا به اچ آی وی از دیگران نیست.

کارشناس برنامه ایدز و هپاتیت معاونت بهداشت از فعالیت شش مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: در این مراکز خدمات متعدد مانند مشاوره، آموزش، مددکاری، درمان و سایر اقدامات مورد نیاز مراجعان و بیماران به صورت رایگان و کاملا محرمانه ارایه می‌شود.

وی با اشاره به اجرای پویش «من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم» گفت: با هدف آموزش و کاهش انگ اجتماعی و افزایش بیماریابی در گروه‌های پرخطر این پویش از ۲۰ آبان آغاز شده و تا ۲۰ آذرماه ۱۴۰۳ ادامه دارد

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn