به گزارش اقتصادنیوز، سال ۱۴۰۱ بود که طرح اعطای کالابرگ الکترونیک در کنار یارانه نقدی به اجرا درآمد؛ زمانی که مجلس در قانون بودجه آن سال تاکید کرده بود که دولتیها باید در ازای حذف سیاست تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی مابهالتفاوت آن را در قالب کالابرگ الکترونیک به دهکهای کمدرآمد ارائه دهند. البته دولت سیزدهم آنگونه که برخی مقامات گفتند به دلیل نبود زیرساختهای لازم، اجرای آن را به تاخیر انداخت اما سر آخر این سیاست در چند دوره اجرا شد. البته آخرین بار کالابرگ در تیر ماه امسال به یارانهبگیران تعلق گرفت و تاکنون خبری از اجرای آن نیست.
موضوعی که تنها امروز و دیروز خلاصه نمی شود و ۹ سال قبل نیز روزنامه دنیای اقتصاد در هفدهم آذر ماه ۹۴ از اعطای «کارت خرید نسیه» برای عموم مردم خبر داده بود. شرط دریافت این کارت گواهی کسر از حقوق به عنوان تضمین اعتبار اعلام شد.
در گزارش دنیای اقتصاد آمده است: «مسئولان بانک مرکزی در یک کنفرانس خبری از ویژگیهای جدید کارتهای اعتباری رونمایی کردند. بر این اساس، جامعه هدف این کارتها علاوه بر کالاهای ایرانی مشمول کالاهای خارجی نیز میشود با این تفاوت که نرخ سود خرید کالای داخلی معادل ۱۲ درصد و بازپرداخت یکساله و نرخ سود کالاهای خارجی بر اساس عقود مبادله ای معادل ۲۱ درصد خواهد بود. به گفته مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی سقف در نظر گرفته برای این طرح معادل چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان خواهد بود و میزان تخصیص برای هر فرد بر اساس فرمول ارائه شده توسط وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهد بود. حکیمی شرط دریافت این کارت را داشتن گواهی کسر از حقوق به عنوان تضمین اعتبار دانست و اعلام کرد که با این طرح بلندمدت تخصیص اعتبارات کلان به خرد تبدیل می شود.».