مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال اسفند امسال، رئیس ۴ سال آینده فوتبال کشور را انتخاب می کند.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، این مجمع از نفراتی تشکیل شده که مورد نقد و اعتراض جامعه فوتبال است.
پیشکسوتان چرا نیستند؟
خداداد عزیزی پیشکسوت فوتبال ایران بر این باور است که جامعه کارشناسان و پیشکسوتان فوتبال، غایب بزرگ مجمع هستند و ایراد بزرگ این مجمع، غعیبت همین صنف است: «ما صاحب فوتبال هستیم. عمری برای فوتبال زحمت کشیدیم و در زمین فوتبال دویدیم. اگر ما برای فوتبال تصمیم نگیریم چه کسی باید تصمیم بگیرد؟ ما در مجمع نیستیم و روسای هیات های فوتبال در استانها در مجمع حضور دارند.»
بهنام ابوالقاسم پور هم چنین عقیده ای دارد: «چرا ما نباید حق رای داشته باشیم؟ بسیاری از پیشکسوتان فوتبال که دردهای فوتبال را با گوشت و پوست خود حس می کنند، تحصیلات بالای کارشناسی ارشد و دکترا دارند. این افراد چرا نباید اختیار فوتبال را در دست بگیرند؟ جالب است که ما در مجمع حق رای نداریم و بعضی افراد که از جای دیگر فرمان می گیرند، می توانند وارد مجمع شوند.»
نمایندگان نهادها
در مجمع فدراسیون فوتبال، نمایندگان نهادهای مختلف حق رای دارند. یک رای آنها برای آینده فوتبال تاثیرگذار است در حالی که پس از مجمع آنها به سراغ زندگی خود می روند و کاری به کار فوتبال ندارند. نماینده ورزش دانشگاهی، ورزش دانش آموزی، نیروهای مسلح، ورزش کارگری و …
امیر رضا واعظی آشتیانی مدیر اسبق باشگاه استقلال معتقد است ترکیب مجمع باید تغییر کند: «مجمع باید دگرگون شود. چرا اهالی فوتبال در جمع فوتبال تا این حد کمرنگ هستند؟ افرادی برای فوتبال تصمیم می گیرند که در فراز و فرودها و گاه بحران های فوتبال، کمکی به این ورزش نمی کنند. باید افرادی در جریان تصمیم گیری و تعیین مسیر فوتبال باشند که دغدغه این رشته را دارند.»
روسای هیاتها
تقریبا همه پیشکسوتان فوتبال به رای غالب روسای هیات های فوتبال انتقاد جدی دارند. آنها بر این باورند که رای روسای هیاتها را افراد دیگری تعیین می کنند و همین یعنی آنها اختیاری از خود ندارند. در جند دوره اخیر مجمع، فردی که در برگزاری بازی های لیگ دستی داشت، رای هیاتها را شکل می داد و او تصمیم می گرفت که چه کسی رئیس فدراسیون فوتبال باشد.
نقد اصلی پیشکسوتان به دخالت و حضور پررنگ این فرد است که در مجمع اسفند امسال هم در کنار یکی از کاندیداهاست. خیلی ها به همین دلیل، انتخابات اسفند را کاملا تشریفاتی و از پیش تعیین شده می دانند مگر آنکه کل این بازی به هم بخورد و این فرد و کاندیدای مورد نظر او از گردونه انتخابات خارج شوند.
لغو مجمع در کار نیست
ماجراهای مجمع انتخاباتی ۱۴۰۱ این بار تکرار نخواهد شد. مجمع انتخاباتی شهریور ۱۴۰۱ به یکباره لغو شد؛ اما بامداد روز برگزاری مجمع، این رای وتو شد تا مجمع برگزار شود و در نهایت رئیس دو سال آینده را انتخاب کند.
اتفاقات آن مجمع آنقدر شوکه کننده و عجیب بود که موجب شد برای اولین (و شاید برای آخرین) بار، جلسه هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، ساعت ۴ بامداد تشکیل شود.
چه کسانی حق رای دارند؟
مجمع اسفند امسال با حضور ۸۷ عضو تشکیل خواهد شد. نفراتی که در مجمع امسال حق رای دارند را بشناسید تا بدانید چه نفراتی برای آینده فوتبال این کشور تصمیم می گیرند.
مدیران عامل باشگاههای لیگ برتر (۱۶ نفر)
روسای هیئتهای فوتبال استانها (۳۲ نفر)
مدیران عامل باشگاههای لیگ یکی (۸ نفر)
مدیران عامل لیگ برتر ساحلی (۲ نفر)
مدیران عامل تیمهای لیگ دو (۴ نفر)
مدیران عامل تیمهای لیگ برتر فوتسال (۳ نفر)
مدیران عامل لیگ برتر فوتسال زنان (۲ نفر)
مدیران عامل لیگ برتر فوتبال زنان (۲ نفر)
انجمن فوتبال دانشآموزی (یک نفر)
مدیران عامل لیگ برتر ساحلی بانوان (یک نفر)
هیات فوتبال نیروهای مسلح (یک نفر)
انجمن فوتبال دانشگاهی (یک نفر)
مربیان و کاپیتانهای تیمهای ملی (۱۰ نفر – منتخب فدراسیون فوتبال)
هیئت فوتبال ورزش کارگران (یک نفر)
رئیس اتحادیه فوتبال (یک نفر)
داور فوتبال آقایان و بانوان (۲ نفر – منتخب فدراسیون فوتبال)
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.