باشگاه خبرنگاران جوان؛ آرزو موسوی- نشست شورای کشاورزی خوزستان با حضور محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی و تعدادی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، جوانبخت معاون وزیر نیرو و مدیران ارشد وزارت جهاد و کشاورزی و شورای کشاورزی استان به ریاست دکتر موالی زاده استاندار خوزستان در محل نیروگاه کرخه اندیمشک برگزار شد.
در این نشست پس از اخذ نظرات نمایندگان کشاورزان و صاحبان صنایع مرتبط، مسائل مختلف و پروژه های بخش کشاورزی شهرستان اندیمشک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نماینده اندیمشک با طرح مشکلات زیرساختی کشاورزی شهرستان راهکارها و پروژه های مهمی را جهت تصویب در شورای کشاورزی استان مطرح نمودند.
جهانبخش قلاوند، نماینده مردم اندیمشک در مجلس، در خصوص اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مورد تاکید رهبری گفت که مطالعات فاز اول و دوم این پروژه انجام شده اما اعتبارات عملیات اجرای آن تخصیص نیافته است.
در این راستا، عسکری رییس کمیسسون کشاورزی مجلس تأکید کرد که مکاتبهای با دفتر ریاستجمهوری و مقام معظم رهبری انجام شود تا به موضوع تخصیص اعتبار و ادامه پروژه رسیدگی شود.
در ادامه، نماینده اندیمشک به پروژه شرکت گلوکزان پالایشگاه ذرت اندیمشک در این شهرستان اشاره کرد که میتواند تاثیر زیادی در بازار فروش محصول ذرت خوزستان باشد.
وی گفت با توجه به بازدید اعضای کمسیون و بنا به اعلام مالک این طرح برای تکمیل این پروژه، نیاز به ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار است که رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز از تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق کشاورزی برای تکمیل این پالایشگاه خبر داد.
تصرف اراضی توسط پادگانهای نظامی باید خاتمه یابد
قلاوند در ادامه به مسئله تصرف اراضی کشاورزی توسط پادگانهای نظامی در اندیمشک اشاره کرد و گفت اندیمشک با تقدیم یک هزار شهید عزیز نقش مهمی در دوران دفاع مقدس داشته و دژ تسخیرناپذیر ایران محسوب می شد اما علیرغم موافقت و دستور ستاد فرماندهی کل قوا چهل سال است حدود سه هزار و دویست هکتار از اراضی مرغوب این شهرستان همچنان در تصرف پادگانهای دوران جنگ است.
این در حالی است که حدود هزار هکتار از این اراضی به تملک پادگانها در آمده اما بیش از دو هزار هکتار از اراضی مرغوب شهرستان که باید به طرح های کشاورزی و صنایع تبدیلی اختصاص یابد هنوز در دست پادگان های نظامی باقی مانده است.
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد که مکاتبات حقوقی با ستاد کل نیروهای مسلح آغاز خواهد شد تا بر اساس نقشههای موجود، این اراضی آزاد شوند.
کمبود زیرساختهای کشاورزی: از سیلوهای گندم تا پایانه صادراتی
با عنایت به گستردگی و ناهمواری مناطق شمالی شهرستان و افزایش کرایه حمل گندم طرح احداث یک سیلوی ۱۰ هزار تنی در این منطقه با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان پیشنهاد و به تصویب شد.
نماینده اندیمشک بر موقعیت ممتاز شمال خوزستان و لزوم ایجاد پایانه صادراتی کشاورزی در اندیمشک تأکید کرد و مزیت های ترانزیتی و دسترسی آسان به منابع تولید نوید ایجاد پایانه ای چند منظوره با ظرفیت بالای صادراتی و اشتغالزایی را از جمله زمینه های مهم برشمردند.
در ادامه عسکری رییس کمیسیون کشاورزی وعده داد که تا یک هفته آینده، فرآیند واگذاری زمین به بخش خصوصی برای ساخت پایانه صادراتی آغاز خواهد شد.
قلاوند شهرستان اندیمشک را سرشار از منابع آبی دانست و با اشاره به آبخوان های وسیع بخش کوهستانی و سازه ارزشمند تنگوان و شریان های آبی کرخه ، دز، زال و بالارود دشتهای اندیمشک را از نظر منابع آبی زیرزمینی غنی دانسته و خواستار تخصیص آب متناسب با نیاز ده هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان و صدور مجوزهای قانونی برای چاههای کشاورزی شده و بر ضرورت تامین آب دشتهای پیرامون دریاچه بالارود تاکید کرد.
عسگری در خصوص این مشکل نیز اعلام کرد: این موضوع در کمیسیون کشاورزی بررسی خواهد شد و پیگیریهای لازم جهت بهره برداری از سفره های زیرزمینی جهت رفع مشکلات آبی و توسعه کشاورزی صورت میگیرد.
یکی از مشکلات جدی دیگر، وضعیت جادههای بین مزارع و سهولت تردد و حملونقل محصولات کشاورزی است که نماینده اندیمشک خواستار ترمیم و بهسازی جادههای بین مزارع با تخصیص اعتبار لازم شد.
دکتر عسکری رییس کمیسیون کشاورزی مجلس نیز تأکید کرد که بررسیهای لازم برای ترمیم این جادهها انجام خواهد شد و ۱۳ میلیارد از محل اعتبارات استانی جهت ترمیم و بهسازی جاده های بین مزارع تخصیص خواهد شد.
حمایت از صنایع کشاورزی: از کارخانه بستهبندی سبزی تا دامپروری
نماینده مردم اندیمشک در ادامه به ضرورت حمایت از صنایع کشاورزی و بر لزوم حمایت از کارخانه بستهبندی سبزی و صیفیجات در شهرک صنعتی اندیمشک تأکید کرد که در این نشست برای راهاندازی این کارخانه، ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از صندوق کشاورزی تخصیص داده خواهد شد.
همچنین، در خصوص نیاز به احداث دو مجتمع دامپروری در بخش الوار، عسکری رییس کمیسیون کشاورزی این طرح را به مصوبات شورای کشاورزی افزودند.
نیاز به پایگاههای اطفای حریق برای جنگل های زاگرس
جهانبخش قلاوند اعلام نمودند در سال گذشته، بیش از ۱۰۰ مورد آتشسوزی گسترده در منطقه رخ داده است.
نماینده اندیمشک خواستار احداث پایگاههای اطفای حریق در مناطق زاگرس شد، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد که اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان از محل منابع ملی و مسئولیتهای اجتماعی نفت برای تأمین پایگاههای اطفای حریق در خوزستان و مبارزه با آفات و بیماری درختان این مناطق در نظر گرفته خواهد شد و پیگیریهای لازم برای حل این مشکل آغاز خواهد شد.
نماینده مردم اندیمشک خواستار احداث مرکز دفع آفات هستهای در شمال خوزستان شد که در این جلسه مقرر شد پیگیریهای لازم در زمینه احداث یک مرکز صورت پذیرد
وی در پی مشکلات موجود در شبکه آبیاری دز، خواستار تخصیص ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای ترمیم این شبکه شد.
نماینده اندیمشک به وضعیت دو ایستگاه آبیاری قلعه رزه و مهرزیل اشاره کرد که به دلیل رها شدن، نیاز به ترمیم فوری دارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این زمینه اظهار داشت که حل مشکلات مردم برای ما اهمیت زیادی دارد و افزود که ظرف ۲ روز آینده مکاتبات لازم جهت شناسایی مسئولیتها و تعیین میزان اعتبار برای رفع مشکلات انجام خواهد شد.
عسکری همچنین اشاره کرد که ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای منابع طبیعی در شهرستان اندیمشک از سوی کمیسیون مصوب خواهد شد.
در کنار این مسائل، با بیان مشکلات شرکتهای تولید بذر در اندیمشک توسط نماینده این شهرستان از مدیران این شرکت ها خواسته شد با درخواست کتبی از بانکها، از حمایتهای مالی لازم برخوردار شوند تا روند تولید بذر در این منطقه تقویت گردد.
آینده ای روشن برای اندیمشک، راه حل ها در دست اجرا
در پایان این نشست، عسکری رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تأکید بر لزوم ارتقای وضعیت کشاورزی در خوزستان، از مدیران کل منابع طبیعی و جهاد کشاورزی خواست تا ظرف دو روز آینده گزارشهای لازم را برای بررسی بیشتر مشکلات و تخصیص اعتبارات ارسال کنند.
بهطور کلی، پیگیریهای جدید برای رفع مشکلات زیرساختی و کشاورزی اندیمشک در دستور کار قرار گرفت تا این منطقه از چالشهای اقتصادی و زیستمحیطی موجود خارج شود.