اسامی ۵ بانک ناتراز کشور اعلام شد

فرشاد محمدپور، معاون نظارت بانک مرکزی در برنامه تلویزیونی صف اول به تشریح برنامه‌های بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی پرداخت و …

فرشاد محمدپور، معاون نظارت بانک مرکزی در برنامه تلویزیونی صف اول به تشریح برنامه‌های بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی پرداخت و اظهار داشت: یکی از مهمترین شاخص‌ها برای اینکه نشان دهند وضعیت بانک مناسب است استفاده از شاخص کفایت سرمایه است. 

وی افزود: کفایت سرمایه هرچه بالاتر باشد به این معناست که بانک قدرت وام‌دهی بالاتر و پذیرش ریسک بالاتری دارد و مردم با اطمینان بیشتری سرمایه خود را در بانک قرار می‌دهند.

معاون نظارت بانک مرکزی گفت: قانون برنامه هفتم در مواد ۷ ۸ ۹ به طور ویژه درباره سلامت بانکی صحبت کرده است.

وی با بیان اینکه ۱۰ بانک دارای نسبت کفایت سرمایه ۸ درصد هستند، گفت: ۱۰ بانک زیر ۸ درصد و ۵ ۶ بانک نزدیک ۶ درصد هستند و  ۹ بانک‌ هم کفایت سرمایه منفی دارند. 

محمدپور در خصوص بانک‌هایی که کفایت سرمایه منفی دارند گفت: دو بانک دولتی ملی و سپه  و سه بانک سرمایه ایران زمین و آینده از جمله مهم‌ترین بانک‌های با کفایت سرمایه منفی هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: برای امسال پیش بینی شده است که بانک‌ها ۲۰۰ همت افزایش سرمایه داشته باشند. مصوبه هیئت وزیران از محل سود انباشته تجدید ارزیابی دارایی‌ها و چند محل دیگر افزایش سرمایه پیش بینی کرده است که بانک‌ها افزایش سرمایه داشته باشند‌

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ بانک برنامه افزایش سرمایه خود را ارائه داده‌اند که بانک مرکزی برخی از این برنامه‌ها را ابلاغ کرده است. برخی دیگر باید در مجامع برنامه خود را ارائه کنند.

این مقام مسئول افزود: فرایند ۵ ساله برای بانک‌ها پیش بینی شده تا به کفایت سرمایه ۸ درصد برسند.

وی  در خصوص تسهیلات تکلیفی بانک‌ها گفت: نظام بانکی حداکثر می‌تواند ۱۵۰۰ همت تسهیلات پرداخت کند. چون ما نقدینگی را ۲۱ درصد با مثبت منفی دو درصد هدف‌گذاری کرده‌ایم.

محمدپور با اشاره به آمار و ارقام تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزندآوری بیان کرد: تسهیلات پرداختی ازدواج ۴۸۰ هزار نفر و مبلغ ۱۶۰ همت بوده در حالی که تکلیف قانون ۱۴۶ همت برای کل سال بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۲۰ هزار نفر در صف هستند که نظام بانکی وظیفه دارد این میزان وام ازدواج را پرداخت کند.

معاون نظارت بانک مرکزی در خصوص وام فرزندآوری نیز گفت: تا ۲۱ آذر ماه ۴۱۳ هزار تسهیلات فرزندآوری به مبلغ ۳۴ همت پرداخت شده است که کل سهم سال ۴۹/۷ بوده است.

محمد پور درباره تسهیلات اشخاص مرتبط بانک‌ها بیان کرد: زمانی که بانکها خارج از ضوابط و مقررات تسهیلات پرداخت می‌کنند برخوردهایی با آنها می‌شود. یکی از این برخوردهایی که انجام داده‌ایم این بوده است که جلوی تسهیلات دادن آنها به شرکت‌های خود را گرفته‌ایم.

این مقام مسئول افزود: ۴ ۵ بانک را اینگونه برخورد کرده‌ایم اما با همه بانک‌ها برخورد نکردیم مثل بانک ملی و سپه که هرچند کفایت سرمایه منفی دارند اما امکان بستن آنها وجود ندارد.

وی افزود: در حال حاضر بانکی داریم که فقط امکان پرداخت تسهیلات تکلیفی را دارد.

محمدپور درباره اجرایی شدن سامانه ذینفع واحد نیز گفت: در این خصوص باید دستگاه‌های مختلفی با یکدیگر همکاری کنند اما ان‌شاءالله در ۵ ۶ ماه آینده سامانه راه‌اندازی می‌شود.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn