میزان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان در سال آینده چقدر است؟

در برنامه صف اول مطرح شد؛

بازدید:۹۵

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور در برنامه صف اول به تشریح اقدامات و برنامه‌های کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پرداخت.

شمس الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول به تشریح اقدامات و برنامه‌های کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پرداخت.

حسینی در ابتدای این برنامه اظهار کرد: امروز بیشتر درباره حقوق و دستمزد در موضوع لایحه بودجه در مجلس بحث شد. یکی از بحث‌ها درباره افزایش حقوق‌ها بود که به عبارتی برای کارکنان و بازنشستگان حداقل ۲۰ درصد رشد حقوق داریم. در خصوص کمیته امداد هم باید گفت که مستمری افرادی که تحت حمایت این کمیته هستند ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است. در مجموع سعی ما این بود که حقوق مستمری بگیران و کارکنان افزایش پیدا کند؛ اگرچه نمی‌تواند فشار‌ها را کم کند، اما سعی در افزایش آن داشتیم.

حسینی تاکید کرد که بودجه نویسی در کشور ما قانون نویسی است و ما سعی کردیم با توجه به قانون هفتم آن را اجرایی کنیم.

شمس الدین حسینی درباره معوقات حقوق بازنشستگان گفت: ما از برنامه هفتم این پیگیری را برای این عزیزان داشتیم. در قانون هفتم پیش‌بینی شد که این متناسب‌سازی حقوق‌ها در یک بازه زمانی سه ساله به دست این عزیزان برسد.

تمام مالیات‌های کشور به خزانه وصول می‌شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد که طبق اصل ۷۵ قانون اساسی نمایندگان مجلس نمی‌توانند احکامی را تصویب کنند که باعث کاهش درآمد دولت شود. هنر ما در مجلس این بود که همان چیزی که مغفول مانده بود را در قانون بیاوریم. دولت اکنون پذیرفت که این مسئله حل نشده را طی ۳ سال عملی کند که امسال کمی تاخیر را در اجرای وظایف دولت شاهد هستیم.

شمس الدین حسینی درباره موضوع مالیات در کشور تاکید کرد که تمام مالیات‌های کشور به خزانه وصول می‌شود و این که این مالیات‌ها در چه اقداماتی و مصارفی هزینه شود کار دیوان محاسبات است. ما هم تحت هر شرایطی دولت را تحت نظارت داریم که یک درصد مالیات بر ارزش افزوده‌ای که درآمدش برای دولت تعیین شده است برای بازنشستگان هزینه شود.

به گفته شمس الدین حسینی در خصوص مالیات باد توجه کنیم که این موضوع کارکرد‌های مختلفی داره و یکی از این کارکرد‌ها تامین منابع مالی برای دولت است. امروز برای سرمایه گذاری بزرگ که سهاداران خرد فراوانی دارد باید از معافیت‌های مالیاتی استفاده شود کاری که بسیاری از کشور هیا بزرگ انجام می‌دهند.

اگر پایه مالیاتی جدیدی را ایحاد کنیم اولین قشری که اعتراض می‌کنند همین رسانه‌ها هستند

حسینی همچنین گفت که در قانون هفتم پیشرفت حکمی را گذاشتیم و حکم آن بود که قوانین دائمی نباید در خلال بودجه اصلاح شود این که هر سال بیاییم قوانین‌ها را مثلا در مالیات‌ها را تغییر دهیم همان بی ثباتی است که منجر به بی ثباتی می‌شود.

رئیس کمیسون اقتصادی معتقد است که متاسفانه نتوانستیم بخشی از قدرت خرید از دست رفته را جبران کنیم. امسال، اما معافیت مالیاتی را در حقوق‌ها به ۱۲ میلیون رساندیم و سال دیگر این مبلغ را به ۲۴ میلیون افزایش دادیم و در این زمینه اقدامات خوبی را برای مردم داشتیم.

وی درباره موضوع رشد اقتصادی تاکید کرد یکی از تلاش‌های ما در کمیسوین تلفیق این بود که کامل به برنامه هفتم پایبند باشیم.

یکی از قوانین خوب ما در زمینه واردات بود. ما پذیرفتیم که دولت سوخت را وارد کند، اما عنوان کردیم که هر اقدامی که در این زمینه انجام می‌دهد باید شفاف باشد.

شمس الدین حسینی در باره موضع مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این موضع باید با صبر درباره اش سخن گفت. ما اگر پایه مالیاتی جدیدی را ایحاد کنیم اولین قشری که اعتراض می‌کنند همین رسانه‌ها هستند. این مسئله یکی از موضوعات و پایه‌های مهم ما است و ایرادات شورای نگهبان به این قانون بسیار گسترده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد که وزیر دولت جدید از ما فرصتی خواست که این قانون را کمی بیشتر تحلیل کنند و با تغییر مجلس هم این قانون کمی تاخیر در آن افتاد. اما به صورت کلی زمانی را نمی‌توانیم درباره عملی شدن این قانون بگوییم 

شمس الدین حسینی در انتها و درباره نرخ ارز در کشور عنوان کرد که  در این بودجه رویکرد دولت آن است که می‌خواهد تعدد نرخ‌ها و فاصله آنها را کم کند. اصل رویکرد را به عنوان کارشناس می‌پذیریم. اما این که دولت می‌خواهد به نرخ ارز بالاتر برود بایستی حقوق‌های ورودی را تعدیل کند.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn