به گزارش اقتصادنیوز ، بورس تهران در روز ابتدای این هفته با محدودیت سه درصدی دامنه نوسان، شاهد خروج هزار و ۱۹۰ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام و کاهش ۵۵۰ میلیارد تومانی مالکیت حقیقی بین صندوقهای درآمد ثابت بود. ارزش معاملات خرد نیز که در انتهای هفته قبل در تراز ۱۱ هزار و ۸۳ میلیارد تومانی قرار داشت؛ روز ابتدایی این هفته در سطح ۱۴ هزار و ۲۵۶ میلیارد تومانی قرار گرفت. ارزش معاملات خرد در روز دوشنبه حتی تراز ۹ هزار و ۲۱۵ میلیارد تومانی را نیز تجربه کرد. در این هفته متوسط ارزش معاملات خرد روزانه با ۱۴ درصد افزایش به نسبت هفته قبل تا سطح ۱۲ هزار و ۳۱۸ میلیارد تومانی بالا آمد و پس از تجربه چهار سطح متفاوت، معاملات روز انتهای هفته را در سطح ۱۲ همتی پشت سر گذاشت.
در هفته اول آذر شاهد ورود ۲ هزار و ۵۰۸ میلیارد تومان جریان پول حقیقی به موقعیتهای سهامی بودیم که پس از دو هفته ورود پول حقیقی یک همتی به ثبت رسید. با این حال، در هفته دوم آذرماه با ورود هزار و ۹۱ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به موقعیتهای سهامی مواجه شدیم. در سومین هفته آذر ماه نیز افزایش ۵۳۱ میلیارد تومانی مالکیت حقیقی را شاهد بودیم.
تراز شاخص کل بورس تهران نیز در انتهای هفته قبل ۲ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۶۰ واحد بسته شد و در روز انتهایی این هفته تا سطح ۲ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۲۷۰ واحدی افزایش داشت و بازدهی مثبت ۱.۶۶ درصدی را به ثبت رساند. شاخص کل هموزن بورس تهران نیز در این هفته چیزی نزدیک به ۱.۶۶ درصد افزایش داشت و در تراز ۸۱۵ هزار و ۷۰۸ واحدی ایستاد.
شرایط بازار سهام؛ قبل از آغاز چهارمین هفته آذرماه
بورس تهران هفته چهارم آذر ماه را با سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی شاخص کل و ۸۵۰ هزار واحدی شاخص هموزن آغاز خواهد کرد. بازار سهام در این هفته سطح ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی و سقف تاریخی بالاترین تراز انتهای معاملاتی خود را که در ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ تجربه کرده بود شکست و به کانالی وارد شده که تجربهای در آن ندارد. بورس تهران در این هفته شاهد رشد قابل توجه ارزش معاملات خرد بود و متوسط روزانه این معیار تا سطح ۱۲.۳ همتی پیش رفت که آخرین بار در خرداد سال گذشته تجربه کرده بود؛ در حالی که بازار سهام با محدودیت دامنه نوسان قیمتی مواجه نبود. بازار سهام پس از رشد قابل توجه پنج هفته اخیر، شرایط بخصوصی را تجربه میکند. بازار سهام در حال حاضر با کاهش روند ورودی سرمایه حقیقی مواجه است و سه روند برای مسیر پیشرو بازار سهام محتمل است.
محتملترین هدف شاخص با توجه به خبر حذف دلار نیمایی و تقاضای مثبتی که برای نمادهای دلاری بازار سهام ایجاد میشود؛ حرکت برای فتح قله ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی و حتی دستیابی به بازدهی بالای ۵ درصدی در هفته پیشرو است. دومین احتمال یک جهش و یک اصلاح تا حوالی سطح ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی است تا تراز شاخص کل در این کانال تثبیت شود و سومین روند محتمل نیز بازگشت شاخص کل به تراز های زیر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی با تشدید تنشهای در خاورمیانه است.
در نهایت میتوان گفت که طی هفته پیشرو احتمال نوسانات ارزش معاملات خرد با افزایش تراز شاخصهای سهامی وجود دارد. بورس تهران در هفته آینده سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی را در پیش دارد و ممکن است افزایش مجدد تنشها در خاورمیانه شوک منفی سنگینی به معاملات سهامی دهد.