اختصاصی| دشمن خاموش پوست شما

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۷۴۸۱۲

تاریخ انتشار: جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ – ۰۰:۰۰

شکر، به عنوان یکی از مواد غذایی پر مصرف در دنیای امروز، تأثیرات زیانباری بر سلامت بدن دارد که بسیاری از آنها از دید عموم پنهان است. یکی از این آثار منفی، تأثیر شکر بر سلامت پوست است. مطالعات علمی نشان می‌دهند که مصرف بیش از حد شکر می‌تواند باعث تسریع روند پیری پوست و بروز مشکلات پوستی متعدد شود.

شکر موجب فرآیندی به نام “گلیکیشن” می‌شود که در آن مولکول‌های شکر به پروتئین‌های موجود در پوست مانند کلاژن و الاستین متصل می‌شوند. این اتصال موجب از بین رفتن خاصیت کشسانی و انعطاف‌پذیری پوست شده و به افزایش چین و چروک و افتادگی پوست می‌انجامد. همچنین، گلیکیشن باعث کاهش توانایی پوست در ترمیم خود می‌شود.

از دیگر عوارض شکر بر پوست، افزایش تولید رادیکال‌های آزاد است. این رادیکال‌ها می‌توانند به سلول‌های پوستی آسیب رسانده و باعث پیری زودرس شوند. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف زیاد شکر باعث تحریک فرآیند التهابی در بدن می‌شود که این التهاب به بروز مشکلاتی مانند آکنه و جوش کمک می‌کند.

شکر نه تنها بر فرآیندهای داخلی بدن تأثیر می‌گذارد، بلکه با تغییرات هورمونی نیز مرتبط است. مصرف زیاد قند می‌تواند منجر به افزایش سطح انسولین و هورمون‌های مردانه (آندروژن) شود که این وضعیت به تولید بیشتر سبوم و مسدود شدن منافذ پوست منجر می‌شود. به دنبال آن، آکنه و دیگر مشکلات پوستی بروز می‌کنند.

به منظور حفظ سلامت پوست، متخصصان پوست توصیه می‌کنند که مصرف شکر و غذاهای قندی را کاهش داده و به جای آن، مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم. میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای غنی از فیبر می‌توانند جایگزین مناسبی برای شکر در رژیم غذایی باشند.

در نهایت، برای داشتن پوستی سالم و جوان، کاهش مصرف شکر به عنوان یکی از گام‌های ضروری در مراقبت از پوست شناخته می‌شود.

تهیه و تنظیم: زینب میرزائی

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn