به گزارش اقتصادنیوز، شاخص کل بورس در روز دوشنبه ۲۶ آذرماه ۱۴۰۳ با رشد ۳۲ هزار واحدی در محدوده ۲ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۳۵۲ واحد ایستاد که باید گفت رکورد جدیدی برای شاخص کل بورس ثبت شد، همچنین شاخص های هم وزن بورس و فرابورس با افت همراه شدند.
در بازار امروز ۲۹ درصد نمادها مثبت بودند و ۷۱ درصد دیگر منفی معامله شدند که در نیمه نخست بازار این درصد یکسان بود، ولی رفته رفته درصد نمادهای منفی افزایش یافت.
در این بین نمادهای وبملت، تاپیکو و فخوز بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند و از طرف دیگر فولاد، فملی و رمپنا بیشترین خروج پول حقیقی را تجربه کردند.
ارزش صف خرید در معاملات امروز با افت ۴۸ درصدی همراه بود و ارزش صف فروش هم ۴۰۲ درصد رشد داشت.
همچنین در نیمه دوم بازار، خروج پول حقیقی از بورس را شاهد بودیم و همانند دو روز گذشته، پول از صندوق های بادرآمد ثابت خارج شد؛ این در حالی است که ارزش داراییهای صندوقهای کالایی از مرز ۹۰ همت عبور کرد؛ باید گفت خالص ارزش دارایی های صندوق های کالایی در ابتدای سال جاری حدود ۳۳.۶ همت بوده که این نشان از افزایش ۱۷۰ درصدی این متغیر در سال جاری دارد.
در بازار امروز ارزش معاملات خرد از ۱۸ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان گذشت و رشد ۲۸ درصدی را تجربه کرد؛ همچنین ارزش کل معاملات هم نسبت به بازار روز گذشته ۳۹۷ درصد رشد داشت که متأثر از رشد معاملات اوراق بدهی بود.
عامل اصلی صعود بازار چه بود؟
در این خصوص جلال الدین مهر – کارشناس بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: انتشار خبر شروع به کار بازار ارز تجاری و توافقی شدن ساز و کار تعیین نرخ ارز سبب افزایش امیدواریها برای بهبود حاشیه سود شرکتها بعد از ۲ سال کاهش شد؛ به تبع آن بازارسرمایه در روزهای شنبه و یکشنبه به تمامی سبزپوش شد.
وی در ادامه افزود: امروز نیز با افزایش ۱۶۰۰ تومانی نرخ دلار توافقی، عمده نمادها در صنایع صادرات محور یا دلاری همچون فولاد، فلزات رنگی، سنگ آهن، پالایشی، اورهایها و بسیاری از پتروشیمیها و برخی بانکها که ذخایر ارزی بالایی دارند مثبت باز شدند، ولی در ادامه بعضی با اصلاح قیمتی مواجه شدند.
به گفته این فعال بازارسرمایه؛ در صنایعی که نرخ فروش آنها به صورت ریالی و یا دستوری بوده و افزایش نرخ ارز مرجع سبب افزایش بهای تمامشده و کاهش حاشیه سود میشود؛ همچون خودرو و ساخت قطعات، مهندسی، ماشینآلات، وسایل خانگی و همچنین صنایعی که وابستگی چندانی به نرخ ارز توافقی ندارند؛ همچون دارویی، کاشی، غذایی و لبنیات با رنگ قرمز کار خود را آغاز کرده و در ادامه با افزایش عرضه و اصلاح شدیدتر قیمتها نسبت به نمادهای دلاری مواجه شدند.
به گفته وی؛ در واقع به نوعی میتوان گفت بازار از هیجانات دو روز گذشته فاصله گرفته و امروز تحلیلیتر رفتار کردهاست.
جلال الدین مهر خاطرنشان کرد: صندوقهای اهرمی نیز امروز کماکان مثبت بودند که نشان از خوش بینی سرمایهگذاران به آینده بازار دارد؛ علاوه بر آن امروز حدود یک همت پول از صندوقهای درآمد ثابت خارج شده است، ولی این پول فعلا پارک شده و وارد بازار سهام نشد.
در نهایت این کارشناس بازارسرمایه گفت: برای روزهای آتی احتمال گسترش عرضهها و اصلاحها به خصوص در صنایع غیر دلاری و نمادهای با ارزش بازار کوچک و متوسط وجود دارد ولی با در نظر گرفتن افزایش ۶۰ درصدی نرخ ارز مرجع این روزهای بازار نسبت به پیک قبلی شاخص کل در اردیبهشت ۱۴۰۲، در صورتی که ریسکهای سیستماتیک و شرایط سیاسی منطقه اجازه بدهد میتوان انتظار رسیدن شاخص کل به ۳ میلیون واحد و حتی بیشتر را داشت؛ همچنین به تازگی نیز زمزمههایی درباره کاهش نرخ بهره شنیده میشود که در صورت عملی شدن منجر به صعود بیشتر بازارسرمایه خواهد شد.