مدت زمانی که طول می کشد تا کارایی واکسن آنفولانزا در بدن کامل شود/ در این مدت نباید آنفولانزا بگیرید

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۷۴۹۷۸

تاریخ انتشار: سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ – ۰۸:۵۶

دکتر علیرضا جعفری نژاد، با اشاره به بالا رفتن شمار مبتلایان به آنفلوانزا در آستانه فصل زمستان و سرد شدن هوا، اظهار کرد: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی است که در فصول سرد سال به ویژه زمستان به اوج خود می رسد.

وی با تاکید بر لزوم تزریق واکسن آنفلوانزا قبل از شروع فصل سرد سال، افزود: توصیه می شود که واکسن آنفلوانزا را در اواخر شهریورماه تا اوایل مهرماه تزریق کنید تا کارایی بالاتری داشته باشد.

این فوق تخصص ریه، با بیان اینکه واکسن آنفلوانزا موجب عدم ابتلا نمی شود، خاطرنشان کرد: واکسن آنفلوانزا می تواند از شدت بیماری و خطر مرگ و میر بکاهد لذا گروه های خاص در اولویت تزریق واکسن قرار دارند.

جعفری نژاد از جمله گروه های در معرض خطر ابتلا به آنفلوانزا را افراد در سنین بالا دانست و گفت: افراد دارای بیماری های نقص ایمنی، کودکان زیر پنج سال، بیماران مزمن، افراد دارای بیماری های قلبی، ریوی، کبدی و کلیوی و زنان باردار نیز بهتر است که واکسن را تزریق کنند.

وی با بیان اینکه آنفلوانزا عمدتا با علائمی نظیر تب شدید ناگهانی بروز می کند، ادامه داد: این تب شدید با لرز و درد اسکلتی و عضلانی و سردرد همراه است.

این فوق تخصص ریه، گلودرد و آبریزش بینی را از نشانه های سرماخوردگی دانست که گاها در آنفلوانزا نیز دیده می شود و عنوان کرد: اگر آنفلوانزا با درگیری تنفسی همراه شود، عمدتا در قالب برونشیت حاد ویروسی بروز می کند که با سرفه و تنگی نفس همراه بوده و بهبود آن تا سه هفته طول می کشد.

وی با بیان اینکه آنفلوانزای بدون عارضه معمولا ظرف یک هفته بهبود پیدا می کند، ادامه داد: اگر با درگیری بافت ریه باشد، پنومونی(ذات الریه) بوده و عفونت باکتریالی را به همراه دارد؛ البته همه افراد درگیر پنومونی نمی شوند.

جعفری نژاد با اشاره به افزایش موارد ابتلا به ویروس آنفلوانزا طی هفته های اخیر، یادآور شد: ایمنی زایی واکسن آنفلوانزا سه هفته طول می کشد و لذا برای افزایش کارایی واکسن، نباید در این مدت مبتلا شد؛ در واقع فرد پس از تزریق واکسن نباید مبتلا به آنفلوانزا شود تا کارایی واکسن کامل شود لذا همواره به تزریق واکسن قبل از اوج آن توصیه می شود.

این فوق تخصص ریه، تزریق واکسن آنفلوانزا را بدون مانع دانست و افزود: تزریق واکسن در این روزها بدون اثر نیست، اما نباید مبتلا به آنفلوانزا شویم تا واکسن اثر و کارایی خودش را ایجاد کند.

وی با بیان اینکه ویروس کرونا نیز همچنان در گردش بوده و امکان ابتلا وجود دارد، خاطرنشان کرد: شیوع کرونا مانند گذشته نیست و اغلب مردم واکسن را تزریق کرده اند لذا برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های تنفسی بهتر است از ماسک استفاده کنیم و دست ها را با آب و صابون بشوییم و در صورت ابتلا، از تماس نزدیک با افراد خودداری کنیم.

منبع: ایسنا

+

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn