درگیری روسیه و اوکراین بر سر انتقال گاز

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید اجازه نخواهد داد روسیه از ترانزیت گاز از طریق اوکراین سود ببرد. زلنسکی همچنین تاکید کرد طرح‌های پیشنهادی …

درگیری روسیه و اوکراین بر سر انتقال گازدرگیری روسیه و اوکراین بر سر انتقال گاز

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید اجازه نخواهد داد روسیه از ترانزیت گاز از طریق اوکراین سود ببرد.

زلنسکی همچنین تاکید کرد طرح‌های پیشنهادی مربوط به انتقال گاز از جمهوری آذربایجان به اروپا را نمی‌پذیرد. او البته به صورت مستقیم نامی از جمهوری آذربایجان نبرد اما از آنجایی که در روزهای اخیر بحث‌ها در خصوص این طرح مطرح شده بود، او عملا با مخالفت با تمام طرح‌ها نشان داد که با ایده انتقال گاز از مسیر باکو نیز موافق نیست.

با وجود جنگ، مسکو همچنان به پمپاژ گاز از طریق اوکراین به اروپا تحت یک قرارداد میلیارد یورویی که در سال ۲۰۱۹ امضا شد، ادامه داده است.کی‌یف پیشتر اعلام کرده بود که این توافق را پس از انقضای آن در پایان سال ۲۰۲۴ تمدید نخواهد کرد.

اما با توجه به اینکه چندین کشور اتحادیه اروپا هنوز مصرف‌کننده گاز روسیه هستند، در ماه‌های اخیر پیشنهادهایی برای فروش یا انتقال گاز توسط جمهوری آذربایجان با استفاده از همان زیرساخت‌ها مطرح شده است. طبق این پیشنهاد، باکو گاز را از روسیه خریداری کرده و سپس آن را از طریق اوکراین به اتحادیه اروپا ارسال می‌کند.

زلنسکی روز پنجشنبه ۱۹ دسامبر در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم وارد این بازی شویم. مهم این است که ترانزیت گاز روسیه صورت نگیرد و اینکه یک کشور دیگر گاز را از روسیه دریافت کند و سپس آن‌را ترانزیت نماید تغییری در اصل موضوع ایجاد نمی‌کند. ما اجازه نمی‌دهیم که روس‌ها از خون ما به میلیاردها دلار پول دست یابند.»

اتحادیه اروپا می‌گوید که ۶۹ درصد واردات گاز اسلواکی و ۶۰ درصد واردات گاز اتریش در سال ۲۰۲۳ از روسیه بوده است.

مسکو تلاش اوکراین برای لغو این توافق را محکوم و استدلال می‌کند که کی‌یف در حال روی گرداندن از متحدان اروپایی خود است.

ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو گفت که اوکراین «با قطع عرضه گاز نسبتاً ارزان مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد می‌کند.»

پوتین همچنین تأیید کرد که قرارداد ترانزیت تمدید نخواهد شد. او همچنین با اشاره به ادامه فعالیت غول انرژی این کشور به نام گازپروم گفت: «ما زنده خواهیم ماند همانطور که گازپروم هم زنده خواهد ماند.»

گازپروم پیشتر درآمدهای کلانی برای دولت روسیه ایجاد می‌کرد، اما از زمانی که اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی خرید گاز روسیه را کاهش داد، با مشکلات مالی مواجه شده است.

کارشناسانی که روزنامه تجاری روسی «ودوموستی» به آن‌ها اشاره کرده ، تخمین می‌زنند که از دست دادن مسیرهای ترانزیت اوکراین می‌تواند سالانه ۵.۵ میلیارد دلار دیگر، یا شش درصد از درآمد گازپروم، برای این شرکت هزینه داشته باشد.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn