نامه سرگشاده ریاضیدانان علیه تداوم نسل‌کشی در غزه

مائده زمان فشمیخبرنگار

ارتش رژیم صهیونی در حال حاضر هرروز ده‌ها غیرنظامی فلسطینی را به شهادت می‌رساند و بیش از یک سال است که این کار را انجام داده است. جامعه علمی در گذشته هم برای دفاع از حقوق بشر و حقوق بین‌الملل بسیج شده است. در نامه سرگشاده‌ای که در دسامبر ۱۹۴۸ در نیویورک‌تایمز به امضای «هانا آرنت» و «آلبرت انیشتین» منتشر شد، نویسندگان سفر «مناهم بگین»، رهبر حزب تنوات هاهروت، پیشرو لیکود(حزب نخست‌وزیر کنونی اسرائیل) را محکوم کردند.

بیش از یک سال است که رژیم صهیونیستی هرروز در غزه اقدام به کشتار مردم می کند، درحالی که جامعه علمی تا حد زیادی ساکت است. با این حال، همانطور که نامه سرگشاده مورد اشاره نشان می‌دهد، این جامعه قبلاً به شدت با حملات به غیرنظامیان مخالفت کرده، چه در طول جنگ‌های الجزایر و ویتنام و چه اخیراً در پاسخ به تهاجم روسیه به اوکراین.

دانشمندان، به‌ویژه ریاضیدانان، نمی‌توانند نسبت به نسل‌کشی جاری در غزه بی‌تفاوت بمانند، به‌ویژه که به نظر می‌رسد قدرت‌های غربی از این جنایت علیه بشریت از نظر سیاسی، دیپلماتیک و نظامی حمایت می‌کنند.

در نامه‌ای که ریاضیدانان امضا کردند، آمده: 

بس است. ما از همکاران خود می‌خواهیم که هرگونه همکاری علمی با نهادهای اسرائیلی را که به صراحت نسل‌کشی در غزه و استعمار غیرقانونی فلسطین را محکوم نمی‌کنند، متوقف کنند. ما همچنین آنها را تشویق می‌کنیم تا بر مؤسسات خودمان فشار بیاورند تا توافقات با این شرکا را تحت شرایط مشابه، مطابق با قوانین بین‌المللی، فسخ کنند. این موضع بدیهی است که شامل همکاری‌های فردی با همکاران اسرائیلی نمی‌شود، که ۳۴۰۰ نفر از آنها شجاعانه فراخوانی را به جامعه بین المللی امضا کرده‌اند، که ما می‌خواهیم از آن حمایت کنیم. برای مداخله فوری با اعمال هرگونه تحریم احتمالی علیه اسرائیل برای دستیابی به یک نتیجه فوری آتش‌بس بین اسرائیل و همسایگانش، برای آینده مردم ساکن فلسطین و منطقه و تضمین حق امنیت و زندگی آنها. در نهایت، ما از مؤسسات‌مان می‌خواهیم که با جدیت به آزادی‌های دانشگاهی احترام بگذارند و با قاطعیت از آزادی بیان مطابق با قانون حمایت کنند.

گفتنی است که علاوه بر تلفات سنگین غیرنظامیان، این جنگ به تخریب گسترده زیرساخت‌های غیرنظامی فلسطینی منجر شده و ۹۰ درصد از جمعیت غزه را به‌طور مکرر با آوارگی مواجه کرده است. اکثر بیمارستان‌ها بمباران و ویران شده و تیم‌های پزشکی زیادی کشته شده‌اند. حملات و محاصره مداوم غزه، نبود مواد غذایی، آب، سوخت، دارو و کمک‌های بشردوستانه باعث درد و رنج غیرقابل تحمل مردم غزه که با گرسنگی و بیماری‌های عفونی مواجه هستند، می‌شود. کودکان، همراه با سایر گروه‌های آسیب‌پذیر، به شدت تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.

در اواخر اکتبر ۲۰۲۴، وزارت آموزش و پرورش فلسطین مستقر در رام الله گزارش داد که اسرائیل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ بیش از یازده هزار دانش آموز را در غزه به شهادت رسانده و بیش از ۱۶ هزار و ۸۹۷ دانش آموز را زخمی کرده است. در مجموع ۴۴۱ معلم و پرسنل آموزش و پرورش شهید و دو هزار و ۴۹۱ نفر مجروح شده‌اند.

حداقل ۱۱۷ دانشگاهی در غزه شهید شده‌اند، از جمله «سفیان طایه»، ریاضیدان، فیزیکدان نظری و رئیس دانشگاه اسلامی غزه که همراه با خانواده‌اش بر اثر بمباران اسرائیل در اردوگاه آوارگان جبالیا در ۲ دسامبر ۲۰۲۳ شهید شد. علاوه بر این، ۴۰۶ مدرسه در غزه آسیب دیده که ۷۷ مدرسه به طور کامل تخریب شده است. دانشگاه‌های غزه به شدت آسیب دیده‌اند، به‌طوری که ۲۰ مؤسسه آسیب دیده، ۵۱ ساختمان به‌طور کامل و ۵۷ ساختمان تا حدی تخریب شده است.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn