دلار نیما صدرنشین بازدهی هفته/ طلای جهانی تنها بازنده بازارهای مالی+ نمودار


عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و ارز آخرین هفته پاییز را با نوسان در محدوده مقاومت سپری کرد و قیمت‌ها سقف‌های جدیدی را به ثبت رساندند. در این میان معامله‌گران در انتظار پایان تعطیلات ناشی از ناترازی انرژی هستند تا روند آینده بازار را تشخیص دهند.

با این حال، بررسی بازدهی این هفته حکایت از صدرنشینی قیمت دلار نیما در میان تمامی بازارهای مالی دارد. این اسکناس با رشد بیش از ۱۵ درصدی در صدر بازارها قرار گرفت. با شروع به کار بازار ارز تجاری در این هفته قیمت دلار نیما رشد قابل توجهی داشت و از کانال ۵۴ هزار تومان با افزایش به کانال ۶۲ هزار تومان افتاد. به عقیده اقتصاددان‌ها حذف شکاف نیما و بازار به نفع اقتصاد است و کاهش رانت را در پی خواهد داشت.

رتبه دوم بازدهی بازارها به قیمت درهم تعلق گرفت که رشد ۵.۴۹ درصدی داشت. با فرارسیدن سال نوی میلادی و ثبت پیک تقاضای تجاری این بازار تحت تاثیر قرار گرفت و نوسان بالایی را تجربه کرد. پس از بازار درهم، شاخص کل بورس با رشد ۵.۴۱ درصدی در رتبه سوم بازدهی بازارها قرار گرفت.

بازدهی بازارها


نمودار: اکوایران

از سوی دیگر، طلای جهانی تنها بازاری بود که در هفته پایانی آذر بازدهی منفی به ثبت رساند و بازار طلا و سکه داخلی را هم تحت تاثیر قرار داد. قیمت طلای جهانی در هر اونس با کاهش بیش از ۹۰ دلاری، به حوالی ۲۶۲۱ دلار رسید.

با این همه، بازارهای جهانی به آخرین جلسه فدرال رزرو در سال ۲۰۲۴ چشم دوخته‌ بودند که در پایان آن کاهش نرخ بهره اتفاق افتاد و صحبت‌ها جروم پاول، رئیس فدرال رزرو درباره مسیر نرخ بهره در سال ۲۰۲۵، نگاه فعالان بازار به طلای جهانی را تغییر داد.

همچنین خبرگزاری تسنیم در روز پنجشنبه خبر از عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از دوشنبه هفته آینده داد؛ خبری که با انتشار آن، بازار ارز از سقف‌های قیمتی در روز پنجشنبه فاصله گرفت.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله گران معتقدند بانک مرکزی علاوه بر توجه به ارزهای فیات، نیم نگاهی نیز به ارزهای دیجیتال دارد و تصور می‌کند بازار ارز دیجیتال هم در نوسان بازار ارز اثرگذار است. در همین راستا قرار است با حضور در بازار تتر، به تزریق این رمزارز نیز بپردازد.

با این همه، در حال حاضر دو نگاه درباره آینده بازارها بین معامله‌گران وجود دارد. در نگاه اول معامله‌گران تصور می‌کنند بازار تحت تاثیر استرس‌های سیاسی است و تا استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید، این استرس در بازار ماندگار است.

گروه دوم تصور دارند بازار پس از پایان آذر و اتمام تعطیلات سال نوی میلادی، در پی فروکش کردن تقاضای تجاری، با نوسان کمی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

با این حال این دو نگاه یک نقطه اشتراک دارند و آن «تقاضای سرمایه‌ای» است که تنها مولفه موثر بر تغییر نوسانات بازار خواهد بود.

در نهایت، گروهی در بازار معتقدند اگر بعد از انتظارات و سیاست‌های کلان اقتصادی، تغییراتی ایجاد شود، می‌تواند به تعدیل نوسانات بازار امید داشت.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

advanced-floating-content-close-btn