ایلان ماسک میگوید با ساخت یک تونل خلاء میتواند سفر از آمریکا به اروپا را متحول کند. به گزارش نشریه سان، مدیرعامل تسلا و اسپیساکس و رئیس اداره …
ایلان ماسک میگوید با ساخت یک تونل خلاء میتواند سفر از آمریکا به اروپا را متحول کند.
به گزارش نشریه سان، مدیرعامل تسلا و اسپیساکس و رئیس اداره بهرهوری دولت دونالد ترامپ معتقد است روزی این امکان فراهم میشود که مسافران با قطار زیردریایی ظرف ۵۴ دقیقه بین لندن و نیویورک سفر کنند.
طرحهای اولیه این سیستم تونل بلندپروازانه سالها است که مطرح شده اما ماسک در این طرحها مشارکت و دخالتی نداشته است.
گفته میشود که متخصصان معماری و عمران در حال بررسی امکان ساخت تونلی و قطاریاند که قادر باشد به سرعتی تا حدود ۵۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. ایده نوآورانه این است که با ایجاد خلاء داخل تونل و استفاده از وسایل نقلیه با فشار هوای تنظیمشده، بتوان به سرعتهای بسیار بالا رسید.
با وجود اینکه پژوهشگران مدعیاند توانایی و دانش لازم برای ایجاد چنین مسیر سریع و سادهای را دارند، همچنان با مشکلات عمدهای مواجهاند.
پیشبینی میشود که تحقق این ایده تا ۲۰ تریلیون دلار هزینه داشته باشد. این هزینه سرسامآور بزرگترین مانع برای هر کارآفرین بلندپرواز، تاجر جسور یا حتی کشور برای تامین مالی این پروژه تلقی میشود.
با این حال، ایلان ماسک در اظهارنظری مدعی شد که میتواند این پروژه را با کسری از هزینه تخمینی به واقعیت تبدیل کند.
ماسک در پاسخ به پستی در مورد این تونل، گفت: «شرکت بورینگ کمپانی میتواند این کار را با هزینهای هزار برابر کمتر از این پول انجام دهد.»
بورینگ کمپانی، شرکت آمریکایی زیرساخت و تونلسازی، را ماسک تاسیس کرده است. این شرکت با هدف کاهش ترافیک در لاسوگاس، تونلی پرتردد با طول تقریبی ۳ کیلومتر زیر این شهر ساخته که از مجموعه تونلهای «هایپرلوپ» تشکیل شده است و مسافران را از اطراف مرکز همایش لاس وگاس به سیستم حملونقل عمومی شهر میرساند.
در حال حاضر، سریعترین شیوه برای عبور از اقیانوس اطلس و رسیدن به نیویورک سفر با هواپیما است و پرواز مستقیم بین هفت تا هشت ساعت طول میکشد.
سریعترین قطار مسافربری جهان شانگهای مگلو است که میتواند به سرعت ۴۶۰ کیلومتر بر ساعت برسد.
اما اگر فناوری خلاء و استفاده از پیشرانش جت توسعه پیدا کند، موتور قطار جدید میتواند به سرعتهای بسیار بالاتری دست یابد.
بهرغم اظهارنظر ایلان ماسک، بورینگ کمپانی هنوز هیچگونه برنامه رسمی برای کار روی ایده تونل لندن به نیویورک اعلام نکرده است. اما اگر پیشبینی ماسک درست باشد، این پروژه در محدوده هزینه میلیارد دلاری قرار میگیرد.
دومین مشکل عمده چنین پروژهای زمان و تلاشی است که برای ساخت و آزمایش موفقیتآمیز آن لازم خواهد بود. به گزارش نیوزویک، اگر این پروژه با همان سرعت شبکههای تونلی مشابه، مانند تونل مانش، ساخته شود، ممکن است ۷۸۲ سال طول بکشد تا تکمیل شود.
در حالی که تلاشها برای کاهش مدت سفر بین اروپا و آمریکا در جریان است، یک هواپیمای ابرصوت در دست ساخت است که گفته میشود مسافران را ظرف ۳.۵ ساعت به آنسوی اقیانوس اطلس میرساند. هواپیمای ایکسبی-۱ تاکنون هفت پرواز از ده پرواز آزمایشی زیرصوت را انجام داده است، و مهندسان در تلاشاند آن را به هواپیمایی ابرصوت تبدیل کنند.
ماسک نیز در سالهای اخیر درباره ساخت موشک برای کاهش مدت سفر صحبت کرده است. گزارشها حاکی از آن است که اسپیسایکس در حال ساخت وسیله نقلیهای است تا مسافران را در کمتر از نیم ساعت از لندن به نیویورک برساند که [سفینه] استارشیپ ۱۸ هزار مایلبرساعتی [۳۰ هزار کیلومتر بر ساعت] نامیده شده است.
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.