خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به سختیها و مشقتهای مردم غزه در فصل سرما پرداخت و نوشت، بسیاری از حدود ۲ میلیون فلسطینی که توسط اسرائیل آواره شدهاند، در تلاشند تا با ورود سرمای زمستان از خود در برابر باد، سرما و باران محافظت کنند.به گفته امدادگران و آوارگان غزه، کمبود پتو و لباس گرم و نبود چوب برای آتش زدن زندگی آوارگان را بسیار سخت و دشوار کرده است.بسیاری از چادرهای برزنتی که مردم غزه در آن زندگی میکنند به دلیل ماهها استفاده از آن پوسیده و با وصله و پینه به هم دوخته شده است.
شادیه ایادا که از شهر جنوبی رفح به منطقه ساحلی مواسی آواره شده میگوید که تنها یک پتو و یک بطری آب گرم دارد تا از فرزندانش را در چادر پوسیده خود از سوز سرمای زمستان حفظ کند.او گفته، وقتی از خانه فرار کردند، فرزندانش فقط لباسهای تابستانی خود را به همراه داشتند. آنها مجبور شدند برای گرم شدن از اقوام و دوستان خود مقداری لباس قرض بگیرند.سازمان ملل اخیرا هشدار داد که آوارگانی که در پناهگاههای موقتی زندگی میکنند ممکن است نتوانند زمستان را به پایان برسانند.
حدود یک میلیون آواره منتظر امکانات زمستانی
سازمان ملل روز سه شنبه در یک به روز رسانی درباره شرایط غزه اعلام کرد که حداقل ۹۴۵۰۰۰ نفر به تجهیزات زمستانی نیاز دارند که در غزه بسیار گران شده است. سازمان ملل همچنین نگران است که بیماری عفونی که در زمستان گذشته افزایش یافت، در بحبوحه افزایش سوءتغذیه دوباره افزایش یابد.لوئیز واتریج یک سخنگوی سازمان امدادرسان آنروا میگوید که این آژانس سازمان ملل تمام سال را برای زمستان در غزه برنامه ریزی کرده بود اما کمکهایی که توانسته وارد منطقه غزه کند بسیار کم است و به هیچ وجه پاسخگو نیست.
عدم مجوز رژیم صهیونیستی برای انتقال کمکهای بشردوستانه
براساس این گزارش، آنروا طی چهار هفته گذشته ۶۰۰۰ چادر را در شمال غزه توزیع کرده، اما نتوانسته آنها را به دیگر بخشهای غزه، از جمله مناطقی که اسرائیل بمباران میکند، برساند.به گفته واتریج، دست کم ۲۲ هزار چادر اسکان در اردن گیر کرده و ۶۰۰ هزار پتو و ۳۳ کامیون تشک از تابستان در مصر در مرز رفح انبار شده است که به دلیل عدم صدور مجوز از سوی اسرائیل و عدم امکان انتقال امن آنها به دست مردم غزه نرسیده است. سازمانهای امدادرسان میگویند که بسیاری از این اقلام پشت مرزها به دلیل ماندن در زیر آفتاب و باران از بین رفته و هرگز به دست مردم غزه نخواهند رسید. تی آر تی افزود، اسرائیل تاکنون بیش از ۴۵۰۰۰ فلسطینی را که اکثراً زنان و کودکان هستند در این منطقه محاصره شده به قتل رسانده است.
حملات ادامه دار رژیم صهیونیستی همچنین باعث کمبود شدید نیازهای اساسی از جمله غذا، آب، برق و دارو شده و تقریباً کل جمعیت غزه را آواره کرده است.اقدامات اسرائیل در تشدید محاصره غزه موج تازهای از انتقادات را برانگیخته است. رهبر کاتولیکهای جهان پاپ فرانسیس برای دومین بار در دو روز گذشته حملات اسرائیل به غزه را ظالمانه توصیف کرد. او بعد از مراسم دعای امروز گفت که «و با درد و رنج به غزه فکر میکنم، به آن همه ظلم، به کودکانی که گلولهباران میشوند، به بمباران مدارس و بیمارستانها. چه ظلمی».
او روز شنبه هم در اشاره به بمباران کودکان غزه در حملات رژیم صهیونیستی گفته بود که «این ظلم است، جنگ نیست. میخواستم این را بگویم چون قلب را فشرده میکند».
+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.